Maria + Cetin = Love. Fac voluntariat și aleargă împreuna pentru copiii din centrele de plasament.

Cine a alergat primul pe distanțe mai lungi? Tu sau Maria? 
Cetin: Maria a început să alerge prima, făcând parte dintr-un grup de colegi ce ieșeau la alergat în weekend, în parc. Mie îmi placea energia cu care venea de la antrenamente, așa că am decis să încep și eu să alerg. Maria a fost prima care a alergat la diverse concursuri, venind acasa cu diferite premii și medalii. 
 
Pasiunea pentru sport vă ajută să vă apropiați mai mult?   
Cetin și Maria: E mult spus că alergarea ne apropie, pentru că nu avem nevoie de ceva din exterior care să ne apropie. Alergarea este doar o activitate placută pe care o facem împreună, alături de multe altele, prin care ne demonstrăm nouă înșine că ne putem depăși limitele.

Va antrenați împreună? Cine pe cine încurajează? Cum reacționează cei care vă văd împreună la antrenamente?  
Cetin: În trecut ne antrenam împreună. Acu’ mă antrenez mai mult singur, pentru că Maria are un program mai încărcat la muncă. Ne încurajăm reciproc: înainte de concursuri o încurajez eu pe Maria, care are mereu emoții; la finalul maratoanelor, când sunt rupt de oboseală, mă încurajează Maria pe mine (ea terminând deja cursa de 21 km). 
Nu prea sunt atent la reacțiile altora, dar îmi închipui că se gândesc că Maria și-a luat antrenor din China :).

 
Care este cel mai puternic sentiment când alergați împreună? 
Cetin: De relaxare și claritate în gânduri. Ai practic o perioada de timp în care poți visa la ce vrei sau pur și simplu să pui lucrurile în perspectivă. La finalul antrenamentelor ai energie și îți este un pic mai clar ce ai de făcut.
Maria: Satisfacția că mi-am depășit limitele. Asta îți dă încredere că orice obstacol din viața de zi cu zi poate fi depășit, dacă depui suficient efort. Plus că ajută la slăbit 🙂

Ascultați muzică când alergați? Ce faceți după antrenament?  
Cetin și Maria: Da, ascultăm muzică în timpul antrenamentelor, altfel e destul de plictisitor (mai ales când alergi peste 4 ore). După antrenament, ieșim la o bere la terasa. Ce poate fi mai plăcut și în acelasi timp mai puțin sănătos? 🙂

Un sfat sau mai multe de la voi pentru noi toți: care este secretul vitalității, energiei și sănătății? Al unei relații fericite? 
Cetin: Habar nu avem care e secretul. Pentru vitalitate cred că se ia magne B6 sau altă cifra, după gust. Cum nu ne place să luăm medicamente, atunci facem ceea ce ne place. Când îți place ce faci vine și energia și dorința să faci cât mai mult. Pentru sănătate, suntem destul de atenți cu ceea ce mâncăm. Am identificat în urma unor analize niște alimente la care aveam intoleranțe și am început să le evităm. Am și slăbit, ne-am simțit și mai bine. În plus, anual ne facem un set complet de analize. Pentru relație fericită, eu fac ceea ce zice Maria 🙂 și toată lumea e fericită. Cred că cel mai mult contează să fii alături la greu pentru că, nu-i așa, shit happens all the time, să îl consolezi și încurajezi pe celălalt. Când e de bine, cred că merge orice relație. 
 
Sunteți amândoi și voluntari? Cine pe cine a inspirat?  

Cetin: Amândurora ne plac copiii și ne-am dorit foarte mult să fim înconjurați de copii. Nevoia de a lucra cu copiii am conștientizat-o mai demult, având alte planuri în acest sens, cumva antreprenoriale. Până am auzit de Ajungem MARI. Am devenit voluntari din martie 2018, am descoperit alți oameni deosebiți și niște copii minunați, “cei mai minunați”.
Maria este cea care de obicei vine cu viziunea, iar eu mă ocup ca aceasta sa se întample :).
To Top