Magia cursurilor de canto

 Prin susținerea oferită de partenerii noștri PEPCO ROMÂNIA, 90 de copii din centrele de plasament au un mare motiv de bucurie în fiecare săptămâna. Cu toții abia așteaptă cursurile vocaționale de teatru, canto sau dans susținute de profesorii Ajungem MARI.    
 “Doamna, de la 8 ne-am trezit și asteptăm să inceapă oră”- așa sună un copil încântat de oportunitatea oferită, un copil care abia așteaptă întâlnirea săptămânala cu profesoara de canto, Andreea Alexandra Ceornei.  
 
 Alexandra este mai mult decât îndrumătorul muzical al copiilor, ea îi încurajează mereu și îi ajută să își conștientizeze calitățile. Le oferă tips & tricks despre depășirea tracului de scenă, le vorbește despre importantă comunicării emoțiilor, îi încurajează să ceară ajutorul de fiecare dată când întâmpina câte o dificultate.  
 
 La orele de canto copiii fac exerciții de încălzire fizică, de încălzire a vocii, vocalize, cântă piese care le plac, dar cel mai important, mereu sunt încurajați să își depășească limitele și să învețe lucruri noi:  
 
 “Le-am amintit că atunci când ne e frică să incercăm ceva nou în muzică, creăm niște ziduri între noi prin care sunetul nu mai poate trece. Le-a plăcut ideea asta și mi-au spus că vor să spargem zidurile astea impreună.”
 “Azi a fost o întâlnire specială, în care le-am oferit fetelor un dar: descoperirea Visului lor personal, ce ne oprește pe noi din visat? Le-a captat mult atenția și au devenit curioase.”
 “Am lucrat azi mult pe vocalize și am vorbit mai mult despre yodeling (un efect vocal cunoscut prin tipătul lui Tarzan). Am făcut vocalize pe o gamă mai jos de obicei, că să antrenăm și sunetele joase. Am aprofundat și ideea de sunete nazale cu exerciții specifice. Fetele au spus la început că nu pot reproduce sunetele. Apoi le-am dat exemple de sunete similare (copii care se plâng, imitarea sunetelor de trompetă) și apoi au reușit și ele. Ne-am distrat super mult cu tot felul de sunete!”
 
 Alexandra găsește tot felul de metode distractive pentru a le capta atenția copiilor și pentru a-i determină să învețe:  
 
 “Pentru a se familiariza cu anumite funcții vocale, le-am recomandat să imite personaje din desene animate. Ne-am distrat, imitând vocile lui Mickey Mouse, Minnie, Tweety. Le-am explicat cum se formează sunetele la fiecare tip de voce.”
 “Am văzut că una din fete desenă în timp ce discutăm, așa că făcut un exercițiu spontan: am desenat fiecare pe muzică de Bach. Am impărtăsit desenele și ce am vrut să exprimăm prin ele. Asta ne-a relaxat, iar spre final fetele au cântat impreună o piesă despre dragoste.”
 “Mi-a crescut inima să impărtăsim poveștile noastre cu muzică și să vedem că avem multe lucruri în comun.”
 
 “La sfârșit, surpriza cea mare a fost când fetele m-au întrebat cum arată visul meu și dacă mi l-am îndeplinit. Atunci le-am arătat fotografiile cu ele adunate de la oră, căci eu îmi trăiesc visul alături de ele..”-Alexandra
 
 Îi mulțumim din suflet Alexandrei pentru toată dăruirea și energia frumoasă de la orele de canto!
 
 Le suntem foarte recunoscători partenerilor noștri, PEPCO România, pentru a că au ales să susțină educația și visurile copiilor talentați din centrele de plasament!
 
 _____________________  
 
 Proiectul „Curaj pentru viitor” este derulat de Asociația Lindenfeld, Programul educațional Ajungem MARI cu sprijinul PEPCO România, și susține 500 de copii și tineri instituționalizați din București și alte 20 de județe. Proiectul include cursuri vocaționale, logopedie, ateliere educative și de creație. 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804