Laura Ghecenco, voluntar Ajungem MARI: “De la copii am învăţat că poţi depăşi orice obstacol şi că trecutul nu ne defineşte.”

Laura Ghecenco este voluntar Ajungem MARI de 4 ani şi jumătate, iar când a decis să se alăture echipei de oameni cu suflet mare a făcut-o cu inima deschisă, hotărâtă să dea înapoi societăţii ceea ce a primit ea de la viaţă.

Simţeam că lipseşte ceva în viaţa mea şi am vrut să fac exact ceea ce îi învăţ şi pe copiii mei: pay it forward. Prin voluntariat îi ajuţi pe cei care au nevoie ajutându-te astfel şi pe tine.

În toţi aceşti ani Laura a încercat să le fie cât mai copiilor din sistemul de protecţie şi să răspundă cât mai potrivit nevoilor lor.

Dincolo de pregătirea pentru şcoală (engleză, română, istorie), ieşiri la film şi teatru sau înscrierea la diverse cursuri cred că cea mai importantă este relaţia pe care am creat-o cu ei. Le ofer timp, îi ascult atunci când au nevoie, îi sfătuiesc şi mă sfătuiesc cu ei, le dau încredere în ei şi le reamintesc constant că pot face orice îşi doresc.

Cel mai frumos mi se pare faptul că apelează la mine şi atunci când cred că au greşit ceva şi sunt întotdeauna sinceri. Poate tocmai de aceea ne e şi foarte uşor să râdem împreună foarte mult.

Laura îi învaţă multe lucruri pe copii, dar şi ea învaţă o mulţime de lucruri, la rândul ei.

De la copiii mei am învăţat că poţi depăşi orice obstacol, că e important să zâmbeşti cât mai mult şi că trecutul nu ne defineşte. Pot spune cu mâna pe inimă că voluntariatul Ajungem MARI mi-a schimbat viaţa: mi-a dat un sens şi m-a ajutat să îmi depăşesc propriile traume.

În ciuda aparenţelor primele interacţiuni ale Laurei cu copiii nu au fost dintre cele mai uşoare.

Îmi era greu să găsesc o modalitate de a dărâma zidurile neîncrederii şi dezamăgirilor. Dar odată ce am găsit-o lucrurile s-au schimbat complet.

Citeşte şi: Mihai şi-a căutat propriile motivaţii şi a depăşit tragediile pe care i le-a adus viaţa: „Am un frăţior mai mic şi trebuie să am grijă de el. Dragostea şi responsabilitatea pentru el m-au ţinut în viaţă.” – Ajungem MARI

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804