Am inceput cursurile de educatie financiara!

 

100 de voluntari Ajungem MARI si Raiffeisen Bank au inceput sa sustina sedinte interactive de educatie financiara in centrele sociale si de plasament din Bucuresti si alte 10 judete.

 

Cursurile se deruleaza in cadrul proiectului “Investim in viitorul copiilor din centre de plasament” organizat prin programule educational Ajungem MARI cu sprijinul Raiffeisen Bank prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati. Proiectul pune accent pe educatie financiara, dar si antreprenoriala si vizeaza 700 de copii si tineri din centre de plasament si familii devaforizate din Bucuresti si alte 10 judete.

 

Proiectul include 3 serii de curs (fiecare serie constand in 8 ateliere saptamanale), derulate de voluntarii nostri  impreuna cu voluntari angajati ai Raiffeisen Bank, pe baza unui suport de curs pregatit de colega noastra Simona Stefanescu, specialist in educatie financiara pentru copii. Atelierele sunt foarte interactive si includ jocuri si materiale interesante, care sa ii atraga pe copii, sa ii ajute sa inteleaga si sa invete cu drag. Prima serie de ateliere a inceput in ianuarie 2018, in  Bucuresti si cele 10 judete, cu 45 de grupe de copii (aproximativ 350 de copii) si 100 de voluntar dornici sa-i invete despre bani si cum pot fi castigati si folositi in mod inteligent.

 

In prezent 350 de copii si tineri grupati in 45 de grupe invata in mod interactiv, notiuni de baza de educatie financiara, incluzand informatii despre: apartia banilor, bugetul familiei, valoarea produselor, procesul de productie si meserii aferente, identificarea aptitudinilor pentru castigarea banilor proprii, importanta cheltuielilor cu educatia, necesitate vs. prioritate etc. La finalul cursurilor o parte dintre copiii participanti la cursuri vor fi sprijiniti sa puna in aplicare informatiile primite, prin exercitii practice antreprenoriale.

 

Beneficii pentru copii si tineri

  • primesc informatii utile despre salariu vs. cheltuielile unei gospodarii, despre importanta economisirii si despre gestionarea unui buget – informatii deosebit de importante in special pentru tinerii ce urmeaza a implini 18 ani, in perspectiva iesirii lor din sistemul de protectie sociala si gestionarii propriului buget
  • primesc informatii despre meserii (care ii pot ajuta pe viitor in alegerea meseriei inclusiv din punct de vedere al salariului pe care il pot castiga si ce si-ar putea cumpara dintr-un salariu);
  • primesc informatii despre cum ar putea castiga niste bani de buzunar chiar de la varste mai mici, facand lucruri utile altora;
  • pot participa la exercitii practice antreprenoriale, dezvoltandu-si abilitatile de viitori antreprenori care pot castiga bani din ceea ce produc si vand.

 

Multumim Raiffeisen Comunitati, pentru sustinerea proiectului! Multumim voluntarilor Ajungem MARI si Raiffeisen Bank pentru implicare!

Va tinem la curent pe pagina de Facebook Ajungem MARI despre proiect cu povesti ale voluntarilor de la sedintele din centre!

To Top