Iarina Taban: ”Cea mai impresionantă este povestea unei voluntare care a luat în plasament 9 copii din centrul unde lucra.”

​Când a vizitat primul centru de plasament și a văzut copii sub 3 ani care se legănau pe podea, care țipau până rămânea un adult lângă ei, Iarina Taban de la Asociația Ajungem MARI și-a zis că e nevoie de o armată de voluntari care să le ofere alinarea după care plâng cu toții. A reușit să strângă o armată de 1400 de voluntari, “aceștia îi însoțesc la activități, îi susțin și îi motivează pe copiii instituționalizați, îi ajută să nu renunțe și să lupte pentru visurile și obiectivele lor”, spune Iarina Taban într-un interviu pentru HotNews.ro.

Oamenii RoMâine sunt cei care fac pași concreți pentru un mâine mai bun. Sistemul Medical MedLife, prin platforma de sănătate RoMâine, îi aduce laolaltă pe toți cei care vor să pună umărul la găsirea și aplicarea soluţiilor prin care să facem România bine împreună.

Despre proiectul Ajungem Mari: Câți copii? Ce vârste? Câți voluntari?

Iarina Taban: Ajungem MARI este un program educațional pentru copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate. A pornit în urmă cu 7 ani și jumătate în București cu fonduri 0 și o mână de voluntari și s-a extins, cu ajutorul unor extraordinari coordonatori locali voluntari, într-un an și jumătate în 25 de județe. De atunci sprijinim 2500 de copii prin implicarea constantă a unei echipe fantastice de peste 1400 de voluntari.

De ce ai ales să ajuți tocmai copii instituționalizați?

Iarina Taban: Când am pornit programul în 2014 nu exista un proiect structurat de voluntariat în centrele de plasament. Am știut însă că nu o să renunț la acest proiect, oricât de greu ar fi, când am vizitat primul centru de plasament și am văzut cât de uriașă era nevoia de conectare a copiilor. Erau copii sub 3 ani care se legănau pe podea, care țipau până rămânea un adult lângă ei. Aveau extrem de multă nevoie de atenție pe care îngrijitorii nu o puteau oferi. Mi-am zis atunci că e nevoie de o armată de voluntari care să le ofere alinarea după care plâng cu toții.

Citește aici restul interviului despre povestea impresionantă Ajungem MARI, acordat Hotnews.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804