Ghidul cu idei de activități și jocuri de făcut împreună cu copiii refugiați

De când a început războiul din Ucraina ne gândim la felurile în care putem fi şi noi de ajutor. Am pus cap la cap un mic ghid cu idei de activităţi şi jocuri de făcut împreună cu copiii refugiaţi pentru a-i scoate din spirala temerilor şi a durerii.

Ghidul conţine activităţi şi jocuri pe care le poţi realiza cu aceşti copii, bazate în special pe comunicarea non-verbală. Emoţiile şi multe dintre acţiuni au un limbaj universal valabil, aşa că nu ai nevoie decât să parcurgi propunerile noastre şi să-ţi dai frâu liber imaginaţiei şi creativităţii, astfel încât să adaptezi activităţile la nevoile copiilor şi în funcţie de materialele pe care le ai la îndemână.

Fii spontan şi nu te teme să încerci! Obiectele din jurul nostru pot fi folosite în multe feluri şi pot deveni ajutoare de nădejde în atragerea celor mici.

Pentru toţi este greu să ieşim din zona de confort, dar pentru copiii refugiaţi din Ucraina momentele pe care le trăiesc sunt infinit mai dificile. Fii atent la ceea ce transmit că au nevoie, la ceea ce arată că îşi doresc atunci când ajungi la ei. Unii pot fi obosiţi, alţii trişti, alţii poate au nevoie de hrană sau de somn când te întâlneşti cu ei. Arată-le că eşti disponibil să interacţionaţi, dar lasă spaţiu ca să îşi ia fiecare ce are nevoie.

Scopul acestor activităţi şi jocuri este să transformăm puţin această perioadă grea prin care trec într-una ceva mai blândă, plină de căldură şi veselie. Ne dorim ca peste ani, pe lângă amintirea dureroasă a războiului, copiii refugiaţi să aibă şi unele amintiri plăcute.

Text on the button

Eşti aici ca să ajuţi şi îţi mulţumim pentru asta!

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804