Devino voluntar pentru copiii și tinerii din Drobeta-Turnu Severin!

Peste 40 de copii și tineri din apartamentele de tip familial din Drobeta așteaptă noi voluntari care să le dăruiască 3 ore pe săptămână, să îi învețe și încurajeze.

Programul educațional Ajungem MARI caută oameni serioși și inimoși care să devină prieteni pentru copiii din centrele de plasament și să le fie alături în următorul an școlar. În funcție de abilitățile lor, voluntarii selectați vor susține ședințe de pregătire școlară, ateliere de cultură generală sau ateliere creative.

Voluntarii vor lucra săptămânal cu 1-5 copii în ședințe online sau fizic, în funcție de situația și restricțiile în vigoare. Nu este necesară experiența de predare sau studii de specialitate, deoarece voluntarii au acces la training și la materiale educaționale și vor avea susținerea consilierilor educaționali și a unei echipe grozave de voluntari implicați și cu experiență.

Căutăm voluntari cu vârsta peste 16 ani, din orice domeniu, care să își asume cu seriozitate 8 luni de voluntariat, să aibă răbdare și să caute mereu noi metode să îi atragă pe copii spre învățare. Modulul de voluntariat se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Pe parcursul modulului voluntarii vor lucra cu aceeași grupă de copii. Contăm pe implicarea voluntarilor pe termen lung, pentru a putea stabili o legătură cu copiii. Totodată, deoarece se lucrează cu copii și tineri care au trecut prin experiențe dure și triste, este esențială implicarea în voluntariat a adulților care pot înțelege nevoile copiilor și pot deveni modele pentru aceștia, dând dovadă de răbdare și perseverență.

 

Proiectul se desfășoară deja din 2014 în București și 23 de județe și a implicat în 7 ani peste 8500 de voluntari în sprijinul a peste 2.500 de copii și tineri.

 

Citește detaliile și completează formularul online de înscriere la voluntariat în județul Vaslui până pe 10 octombrie –https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Îți mulțumim pentru implicare! Abia așteptăm să te cunoaștem!

To Top