Am deschis Centrul educaţional Ajungem MARI

De multă vreme ne-am dorit un spaţiu în care copiii şi tinerii din centrele din Bucureşti să se simtă bine, în siguranţă, să înveţe cu drag şi să se joace!

Şi iată că l-am deschis vara aceasta cu sprijinul partenerilor noştri de la London Stock Exchange Group, prin Fundaţia London Stock Exchange Group, care au înţeles nevoia copiilor de a se simţi liberi, încurajaţi şi acceptaţi într-un spaţiu al lor, primitor şi vesel!

La Centrul Educaţional Ajungem MARI invităm copiii şi tinerii instituţionalizaţi sau din medii defavorizate (din centrele de zi) să înveţe cu bucurie într-un mod interactiv şi să îşi descopere talente şi noi abilităţi.

Centrul este în zona Tineretului, aproape de metrou, pentru a fi accesibil copiilor din toate sectoarele şi are cinci camere, fiecare amenajată corespunzător: camera de calculatoare, de relaxare, de consiliere, de actorie şi de dans, ultimele două fiind transformate şi în săli de lucru la ateliere.

La Centrul Educaţional organizăm cluburile săptămânale de dans, canto şi actorie cu profesori specialişti, dar şi ateliere de TIC cu voluntari, ateliere de cultură generală, de lucru manual sau chiar de cusut sau bricolat. Aici câţiva voluntari şi copii vin să înveţe engleză sau matematică, iar rezultatele sunt vizibil mai bune decât în centre, unde e multă lume şi copiii nu se pot concentra la fel de bine. Tot aici organizăm şedinţe de consiliere individuală şi de grup, sesiuni de art-terapie, managementul furiei sau dezvoltare personală. În camera de relaxare copiii pot citi, pot viziona filme, pot juca jocuri de societate, jocuri video sau fussball.

Centrul Educațional Ajungem MARI a devenit pentru copiii care îl vizitează un loc drag unde se simt bine, liberi, relaxaţi. Activitățile de aici le oferă ocazia să părăsească pentru câteva ore mediul în care locuiesc, să cunoască orașul în care trăiesc, să interacționeze cu alți copii din alte centre și să își întărească relația cu voluntarii. Mulţi copii vin din pasiunea pentru dans, teatru sau canto şi vorbesc toată săptămâna despre ce au mai învăţat şi ce vor face la următorul curs. Alţii vin la grupele de începători pentru a mai ieşi din centru, pentru a-şi revedea prietenii sau ca să se joace în camera de relaxare.

Aici copiii primesc confirmări, se simt mândri de rezultatele lor, devin mai încrezători în forţele lor şi mai deschişi către noi provocări.

Suntem tare bucuroşi că le putem oferi copiilor astfel de experienţe în acest spaţiu primitor! Mulţumim, London Stock Exchange Group, pentru această extraordinară oportunitate şi toată susţinerea echipei!

Le mulţumim mult tuturor celor care ne-au ajutat şi ne ajută în continuare cu amenajarea şi organizarea atelierelor şi tuturor voluntarilor care îi însoţesc pe copii aici de la centre şi le dăruiesc multă bucurie!

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804