Am deschis Centrul educational Ajungem MARI!

De multa vreme ne-am dorit un spatiu in care copiii si tinerii din centrele din Bucuresti sa sa simta bine, in siguranta, sa invete cu drag si sa se joace!

Si iata ca l-am deschis vara aceasta cu sprijinul partenerilor nostri de la London Stock Exchange Group, prin Fundatia London Stock Exchange Group, care au inteles nevoia copiilor de a se simti liberi, incurajati si acceptati intr-un spatiu al lor, primitor si vesel!

La Centrul Educațional Ajungem MARI invitam copiii si tinerii institutionalizati sau din medii defavorizate (din centrele de zi) sa invete cu bucurie intr-un mod interactiv si sa isi descopere talente si noi abilitati.

Centrul este in zona Tineretului, aproape de metrou, pentru a fi accesibil copiilor din toate sectoarele si are cinci camere, fiecare amenajată corespunzător: camera de calculatoare, de relaxare, de consiliere, de actorie si de dans, ultimele doua fiind transformate si in sali de lucru la ateliere.

La Centrul Educational organizam cluburile saptamanale de dans, canto si actorie cu profesori specialisti, dar si ateliere de TIC cu voluntari, ateliere de cultura generala, de lucru manual sau chiar de cusut sau bricolat. Aici cativa voluntari si copii vin sa invete engleza sau matematica, iar rezultatele sunt vizibil mai bune decat in centre, unde e multa lume si copiii nu se pot concentra la fel de bine. Tot aici organizam sedinte de consiliere individuala si de grup, sesiuni de art-terapie, managementul furiei sau dezvoltare personala. In camera de relaxare copiii pot citi, pot viziona filme, pot juca jocuri de societate, jocuri video sau fussball.

Centrul Educațional Ajungem MARI a devenit pentru copiii care il viziteaza un loc drag unde se simt bine, liberi, relaxati. Activitățile de aici le oferă ocazia să părăsească pentru câteva ore mediul în care locuiesc, să cunoască orașul în care trăiesc, să interacționeze cu alți copii din alte centre și să își întărească relația cu voluntarii. Multi copii vin din pasiunea pentru dans, teatru sau canto si vorbesc toata saptamana despre ce au mai invatat si ce vor face la urmatorul curs. Altii vin la grupele de incepatori pentru a mai iesi din centru, pentru a-si revedea prietenii sau ca sa se joace in camera de relaxare.

Aici copiii primesc confirmări, se simt mandri de rezultatele lor, devin mai increzatori in fortele lor si mai deschisi catre noi provocari.

 

Suntem tare bucurosi ca le putem oferi copiilor astfel de experiente in acest spatiu primitor! Multumim, London Stock Exchange Group, pentru aceasta extraordinara oportunitate si toata sustinerea echipei!

 

Le multumim mult tuturor celor care ne-au ajutat si ne ajuta in continuare cu amenajarea si organizarea atelierelor si tuturor voluntarilor care ii insotesc pe copii aici de la centre si le daruiesc multa bucurie!

To Top