Daruim si Ajungem MARI

Cadouri din suflet pentru sufletele din centrele de plasament

 Bucurie, căldură, zâmbete, cadouri dăruite din inimă și multă, multă magie. Așa a arătat atmosfera de la Târgul caritabil de iarnă ,,Dăruim și Ajungem MARI!” Voluntarii spiriduși au avut și anul acesta grijă să ne uimească cu cele mai creative produse handmade: de la decorațiuni și haine croșetate până la accesorii și tablouri pictate alături de copiii minunați din centrele de plasament. Nu au lipsit nici prăjiturile și nici berea artizanală, iar voluntarii au organizat inclusiv plimbări cu motocicleta cu ataș.

 

,,Este minunat la târg, o atmosferă de poveste. Mi-au plăcut foarte mult niște lumănânări  din ceară naturală pe care le-am văzut la unul dintre standuri, iar acum mi-am cumpărat o pereche de cercei ” , mărturisește Alina, una dintre vizitatoarele târgului. 

 

Au fost peste 40 de expozanți din București, cât și din țară, iar fiecare produs vândut a reprezentat o donație pentru copiii din centrele de plasament. Cu banii strânși, voluntarii vor organiza anul viitor excursii, drumeții, vizite la muzee sau la teatru.

 

,,Târgul caritabil este, în primul rând, despre voluntarii Ajungem MARI. Ei sunt spiridușii care pun câte o bucățică din sufletul lor în fiecare produs pe care îl confecționează pentru acest târg. Ei cunosc atât de bine nevoile copiilor și toți vin cu inima deschisă, așa că în fiecare an atmosfera târgului este minunată, plină de iubire și bucurie.” povestește Vivianda Nicolae, coordonator Ajungem MARI București și inițiator al târgului.

 

,,Eu astăzi sunt pe partea de vânzare, colega voluntară care a creat aceste produse nu a putut să vină și m-am oferit să o ajut. Ce vindeți la târg? Stand-ul nostru este de produse handmade, cu cercei, cu broșe, gentuțe de piele, avem tot felul de produse. Produsele sunt de la o colegă voluntară de la Piatra Neamț, ni le-a trimis prin poștă și noi ne asigurăm să le vindem pe toate. Prețurile sunt recomandate, fiecare poate să plătească prețul recomandat sau poate să ne ofere în plus“ –  a spus Diana, voluntar Ajungem MARI

 

,,Este a treia oară când vin la târg, iar atmosfera este faină și mă bucur că au venit foarte mulți oameni. Eu, de exemplu, am venit la târg cu o pădure de brăduți, din lemn reciclat și brăduți din textile, din materiale reciclate fie cămăși, tot soiul de chestii și mărgeluțe și am mai venit și cu stele, cățărători și pici.“ – ne-a mărturisit  Iulia, voluntar Ajungem MARI. 

 

Iulia se numără printre voluntarii care lucrează săptămânal cu copiii din centrele de plasament, îi ajută la lecții și împreună construiesc o relație solidă de prietenie. Sunt trei ani de când merge în centrele de plasament și de fiecare dată pleacă plină de energie de la întâlnirile cu copiii.

 

 ,,Îmi place să fiu voluntar, să merg la copii, mi se pare că suntem mai fresh, aducem o notă fresh în centre și îi ajutăm sau avem mai multă răbdare față de doamnele educatoare când vine vorba de teme. Mi se pare foarte bine că există târgul asta pentru că o să vină foarte mulți oameni care vor cumpăra, iar cu banii strânși copiii vor merge în mai multe tabere.“ – spune Iulia.

 

La târgul Dăruim și Ajungem MARI, ne-a trecut pragul și Melania Medeleanu. Melania este unul dintre prietenii comunității Ajungem MARI și ne-a spus că își dorește să facă parte din familia noastră.

,,Este minunat! Oamenii care sunt la fiecare stand în parte îți zâmbesc așa de frumos, e o atmosferă atât de bună, îți dai seama că aici se face un lucru bun. Cum intri, simți energia de lucru bun, de treabă bună.  Și se vede că toate produsele sunt făcute cu drag, adică este atâta atenție la fiecare detaliu. Se vede clar că este din ce în ce mai mare nevoia oamenilor de a avea sens, de a se implica în ceva care contează și care contează dincolo de propria persoană. Nu este numai despre mers la serviciu și întors acasă, este despre a da o bucățică din tine și asta contează foarte mult. Mă bucur că este plin locul acesta de oameni care simt la fel”, ne-a spus Melania.

Melania a vizitat fiecare stand în parte și s-a minunat de lucrurile realizate de voluntarii Ajungem MARI. La final a plecat de la târg cu o mulțime de daruri, dar și cu tricoul ,,Lasă să ningă!” Iar pentru toate zâmbetele primite, Melania a lăsat un mesaj pentru spiridușii voluntari.

 

,,Se spune că este nevoie de un sat ca să crești un copil, când copiii sunt atât de mulți este nevoie de o comunitate mai mare decât un sat. Să știi că esti o imensă familie nu e asta minunat? Să știi că poți să fii parte din ce face un copil mai bun, din drumul unui copil, acest lucru este extraordinar. Cunosc voluntari de la Ajungem MARI care vin și îmi povestesc cum Georgel a luat 7 în teză. Și a luat 7 în teză în condițiile în care nu știa absolut nimic, iar un voluntar a venit și l-a ajutat și el a învățat cum se fac lucruri și vorbește despre voluntarul respectiv ca și cum ar fi prietenul lui sau fratele lui. Pei nu e asta grozav? Nu e asta grozav? Dacă nu despre familie e vorba, mai ales în perioada asta, atunci despre ce este vorba? Și da, este minunat să faci parte din familia Ajungem MARI, sper să mă primiți și pe mine!” – ne-a transmis Melania.

 

Târgul caritabil de iarnă ,,Dăruim și Ajungem MARI” a avut loc la Maison 13, iar cu ajutorul spiridușilor Ajungem MARI și al participanților generoși s-au strâns 20.317 lei. Banii îi vor ajuta pe copii să plece în excursii, să viziteze Bucureștiului și să trăiască experiențe frumoase de învățare alături de voluntarii care îi vor însoți și îi vor încuraja să se bucure de fiecare clipă.

To Top