CANTO-Martisorul Ajungem MARI

Cum a arătat 1 Martie pentru copiii care au încheiat, cu un spectacol propriu, cursul de canto de la Centrul Educațional Ajungem MARI, București

 

Duminică, 1 martie 2020, la clubul de karaoke Tunes Pub, a avut lor spectacolul primei grupe de copii de la clubul de canto organizat săptămânal la Centrul Educațional Ajungem MARI, cu profesor Silvia Daboveanu.

Cei 9 fantastici prezenți au pregătit conștiincios piese individuale și o piesă de grup care a emoționat întreaga sala. Au făcut super atmosferă la piesele ritmate, iar voluntarii au fost responsabili pentru atmosferă și încurajări!

”     Cu toții ne dorim să devenim mai buni în ceea ce facem     ”

”Cu toții ne dorim să devenim mai buni în ceea ce facem și fiecare copil și-a depășit propria limită reușind să cânte în fata publicului format din prieteni și voluntari […]. M-am bucurat că au cântat și m-am bucurat că s-au simțit bine, pentru că asta e cel mai important. Chiar și unul dintre copiii care nu a vrut să cânte inițial și-a făcut curaj și a cântat, fiind încurajat și aplaudat de toți voluntarii susținători – super oameni, really, imaginea a fost impresionantă. Congrats kids, congrats guys, pentru tot ce faceți pentru ei!” – a fost mesajul transmis la finalul spectacolului de Silvia Dăboveanu, profesoara de curs, emoționată și ea de felul în care s-au implicat copiii în spectacolul lor.

 

În fapt, emoțiile nu au fost doar în tabăra celor de pe scenă. Fiindcă, cel puțin cu la fel de multă emoție și cu un sentiment bun de împlinire la final participă cei care în fiecare săptămână pun umărul ca tinerii aceștia să poată duce la bun sfârșit astfel de activități, și îi numim aici pe voluntarii copiilor, o verigă cheie:

”Pentru noi, voluntarii, a fost o mare satisfacție și o emoție puternică atunci când copilașii ne-au sărit în brațe de pe scena și ne-au spus cât a contat pentru ei să fim acolo, că au reușit să scape de emoții pentru că le-am zâmbit și i-am susținut.” – ne-a mărturisit Ana, voluntară Ajungem MARI

”     Am avut ceva emoții     ”

 • …Am avut ceva emoții. Chiar dacă noi am mai fost și data trecută. Oricum, atunci doar am jurizat, acuma a fost spectacolul nostru. Îți dai seama, e altceva când e spectacolul tău…
 • Eu acuma pot să-ți spun că m-am încurcat un pic la sfârșit. Sper că nu s-a simțit.
 • Și când o să-l avem pe următorul [spectacol]?
 • Mi-ar plăcea și mie să se repete, pentru că am fost toți, am cântat toți pe scenă.
 • Nici nu știu, dacă noi două trebuie să mergem în altă etapă, la Radio sau în alt loc în care ați zis …asta-i viața, noi o să mergem, dar ne-ar plăcea să mai facem curs și cu Doamna Silvia, la Căsuță.

 

”     Astfel de acțiuni îi fac să prindă aripi     ”

  ”Acțiunile de acest fel îi ajută foarte mult pe toți copiii să aibă și mai multă încredere în ei, să se simtă și mai importanți, efectiv prind aripi și li se luminează chipul. Suntem tare mândri de băieții noștri și de toți copiii, am apreciat curajul, pregătirea, atitudinea tuturor, a fost un spectacol în adevăratul sens al cuvântului.” – ne spune și Andreea, voluntară Ajungem MARI

 

”A fost o după-amiază minunată. Într-adevăr, astfel de acțiuni îi fac să prindă aripi. […] Felicitări, colegelor mele voluntare, pentru că nu au renunțat și i-au dus mereu la cursuri și i-au încurajat mereu! Mulțumiri multe Centrului Educațional Ajungem MARI! – întărește Gabriel, voluntar Ajungem MARI

 

”A fost un spectacol splendid și complet, cu multe emoții și zâmbete, cu energie pozitivă nemaipomenită și dispoziție bună. Copiii au cântat melodii consacrate, dar și compoziții proprii, au fost emoționanți la început, dar au scapăt de inhibiții pe măsură ce au intrat în atmosferă, au fost fantastici și și-au depășit limitele, au dansat, au râs și s-au simțit minunat” – adaugă Ana, voluntară Ajungem MARI

 

”    – Ce ai cântat?  / <<Visător>>    ”

 • Așa-i. Eu am zis că o să vin că să fiu spectator la spectacol.
 • Și nu ar fi fost păcat? Atâtea săptămâni în care ai repetat, te-ai străduit, chiar tu ai spus cât de mult iți place cursul ăsta.
 • Da, dar mi-era rușine.
 • De cine, de ce?
 • De cum mi se aude vocea în microfon. Nu-mi plăcea cum mi se auzea vocea în microfon. Parcă nu eram eu.
 • Și ce te-a încurajat să urci totuși pe scena?
 • Pai, știam că am repetat mult și cu Doamna și cu Ana și cu Bogdan. Și am zis să încerc, că tot era ultima întâlnire.
 • Ce ai cântat?
 • “Visător”

Cursul de canto e unul dintre cele mai îndrăgite printre activitățile pe care le organizăm pentru copii și tineri la Centrul Educațional Ajungem MARI. Antrenament săptămânal de vocalize, exerciții de respirație, lucru individual și în comun al vocilor lor, e în același timp o altă posibilitate că tinerii să se întâlnească și să socializeze într-un spațiu dedicat lor.

 

Iar implicarea copiilor e admirabilă cu atât mai mult cu cât nici programele lor uzuale nu sunt dintre cele mai simple. E nevoie ca școala să le ramână mereu prima prioritate – și asta înseamnă atât nevoia timpului pentru studiul de la școală, dar și timpul prețios petrecut pe drumurile înspre și de la școală, și timpul cu alte activități legate de școală. Ceea ce presupune o bună organizare  a timpului lor cu totul, iar aici o altă parte de sprijin pentru bunul mers al lucrurilor vine și din partea centrelor gazdă ale copiilor nostril cursanți, care le sunt alături:

 

”Cursul a fost foarte binevenit. Ați văzut, unii dintre copii sunt mai timizi, de aceea e important pentru ei că au vrut să participe. Astfel de activități îi pot scoate mai ușor din matca lor. Iar la spectacol, ce să mai spun… practic, s-au dezlanțuit! Și nu numai copiii s-au dezlănțuit. Și eu am dat în mintea copiilor la spectacolul asta! A ieșit ca o sărbătoare, sincer.” – ne-a spus doamna Ionica, referentă într-unul din centrele cu copii participanți la acest curs. 

 

A fost o zi de mărțișor care ne-a bucurat și entuziasmat pe toți, mici artiști pe scenă și suținători din fața scenei. Mulțumim, Tunes Pub, pentru călduroasa primire și mulțumim celor doi invitați surpriză, Ana-Maria Pantaze, câștigătoarea “Românii au Talent” și Laurian Manta, concurent Vocea României, pentru că le-ați cântat copiilor și i-ați încurajat să își urmeze pasiunea! 

____________
#LondonStockExchangeGroup #LSEGsiAjungemMari #SustinemEducatia

Proiectul “A Happy Plance to Grow Great”, organizat prin programul educațional Ajungem MARI, Asociația Lindenfeld și finanțat de London Stock Exchange Group, sprijină 300 de copii și tineri instituționalizați să își dezvolte abilitățile prin cursuri vocaționale, ateliere creative și dezvoltare personală. Proiectul, derulat în perioada iunie 2019 – iunie 2020, a făcut posibilă crearea Centrului Educațional Ajungem MARI, unde participă la activități educative copii și tineri din toate sectoarele din București și din județul Ilfov.

 

To Top