CÂND ALERGI CU SUFLETUL PENTRU TERAPIA COPIILOR

AJUNGEM MARI LA BUCHAREST MARATHON 2019

310 ORE DE TERAPIE PENTRU COPIII DIN CENTRE ÎN URMA BUCHAREST MARATHON

– Ce vrei să te faci când vei fi mare? 

– Ori polițist ori taximetrist.

– De ce polițist?

–  Pentru că vreau să ajut oamenii care au probleme în viață. 

– Adică? 

– Să fac dreptate în lume. 

– În lume nu este dreptate în momentul asta? 

– Uneori nu….nu este…

– Dar ce ți se pare ție nedrept? 

– Că unii oameni fură. 

– Și taximetrist, de ce vrei să te faci? 

– Taximetrist …. să ajut oamenii să meargă mai bine și să nu obosească, să nu mai meargă pe jos.   

Polițist, doctor sau inginer ….sunt câteva dintre meseriile la care am visat cei mai mulți dintre noi atunci când eram mici. La vârste fragede, copiii răspund la fel atunci când sunt întrebați ce vor să devină când vor ajunge mari, dar ți-ai imaginat vreodată cum sună aceste dorințe din partea unui copil care crește într-un centru de plasament? Un copil care înainte să se joace sau să își găsească prieteni, plânge, abia poate vorbi și reușește cu greu să îi înțeleagă pe cei din jur lui? Copii care vin din medii defavorizate, care au trăit diferite traume și care au căpătat în timp temeri în loc de curaj și încredere. Pentru toți copiii #AjungemMARI, 26 de super-eroi au alergat la Bucharest Marathon și au strâns bani pentru orele de terapie. În total, 31.000 de lei fonduri donate pe platforma Galantom, ceea ce înseamnă că sunt asigurate până acum 310 ore de terapie pentru copiii vulnerabili. 
 

Timp de două zile, în weekend-ul 12-13 octombrie, #AjungemMARI a fost în Piața Constituției alături de alergătorii Galantom, super-eroii care și-au făcut cont pe platformă, și-au mobilizat prietenii, rudele și familia să doneze pentru susținerea copiilor din centrele de plasament și au alergat la Bucharest Marathon. Trezirea s-a dat la ora 07:00, alergătorii s-au aliniat la linia de start și au reușit să ducă la bun sfârșit cursele la care s-au înscris: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Maraton Ștafetă (4 alergători) și Cursa Populară (2,5km). Iar dacă unii s-au pregătit intens, pentru alții a fost o premieră. 🙂 

 – A fost foarte frumos, a fost primul maraton deși eu mai alergam prin parcuri de zece ani, dar acum am fost motivat de copii. Sunt de un an la #AjungemMARI și totul este o experiență foarte tare, spune Cezar. 

– O experiență inedită pentru mine pentru că eu nu alerg niciodată, dar am avut mare noroc cu Marius care m-a împins tot drumul sau m-a tras de mâini. Nu m-am antrenat absolut deloc, dar am fost Fundraiser Galantom și am spus că pentru o asemenea ocazie merită să mă ridic din pat și să vin să alerg și eu doi kilometri. – Și acum cum este?  – Acum parcă sunt zmeu și am spus la final: AAAaaa, parcă mai puteam să alerg puțin, ne-a mărturisit Ruxandra. 

Copiii #AjungemMARI au fost doza de energie de care au avut nevoie alergătorii Galantom, mai ales că  mulți dintre ei merg în fiecare săptămână în centre și le cunosc povestea. Iar poveștile sunt la tot pasul, inclusiv în ziua maratonului.

– Cum a fost? A fost o luptă grea, dar am învins, miza a fost mare, am avut o motivația puternică – copiii noștri la care mergem în fiecare săptămână. – La final cum este starea de spirit?  – Cum vedeți. Și nici nu am băut. :)))) Foarte bine, nici măcar cafeaua nu am băut-o. Avem satisfacția că am făcut ceva bun, spune Andreea. 

Iar lucrurile bune nu rămân nerăsplătite. Duminică, alergătorii Galantom au avut parte de o surpriză. La punctul de încurajare #AjungemMARI din Piața Constituției, mai mulți copii din centrele de plasament au venit să le picteze și să le înmâneze medalii. 

 – Ce faceți voi aici? 

 – Pictăm, colorăm insigna. – Le desenăm cu culori.

– Pentru cine colorați voi? 

– Pentru cei care aleargă. 

 – Cum sunt voluntarii  #AjungemMARI când vin la voi în vizită?  – Ce activități faceți cu ei? 

 – Desenăm, pictăm, învățăm lucruri. 

 – Ce lucruri? Ce ați învățat de la voluntari #AjungemMARI? 

 – Cum să vorbim, să nu înjuri, să nu bați.  – Ne-au învățat numai de bine. 

– Și vă ajută la teme? 

 – Daaaa, mai ales pe mine, că sunt clasa a III-a. 

 – Ești clasa a III-a? Cum e la școală?

 – Bine. 

 – Ce vă place cel mai mult la școală? 

 – Mie îmi place muzica. –  Mie îmi place româna.  – Mie îmi place fotbalul.  – Și mie la fel.  – Mie îmi place muzica, adică rock. – Mie îmi place româna, științele naturii.

– Dar aveți vreun voluntar pe care îl iubiți foarte mult?

–  Nuuuu, pe toți îi iubim, toți sunt la fel! –  Vreau și eu roșu, un pic…..

Iar când ai parte de astfel de încurajări și mulțumiri din partea copiilor, nu ai cum să nu îți zâmbească sufletul! Pentru copiii din centrele de plasament cei 26 de super-eroi au reușit să strângă din donații 31.000 de lei. Nu a fost o misiune ușoară, au mărturisit chiar ei. 

– Câți bani ai reușit să strângi?  – 2.280 de lei, iar targetul a fost 2.000. A fost greu. – În cât timp ai reușit să strângi? Trei săptămâni, nu a fost greu pentru că m-am implicat, pentru că sunt om de vânzări și întotdeauna îmi depășesc targetul. Am dat remaindere la două zile, am dat share, am postat pe story, apoi am început să le trimit individual prietenilor, colegilor de birou, familiei. Practic, la toată lumea. Ai donat, ai donat, ai donat? – Mi-am promis mie că dacă voi strânge suma necesară, anul viitor voi alerga 10 km, tocmai pentru că nu îmi place să alerg și atunci trebuie să fie ceva care să mă motiveze, spune Ruxandra. 

–  În primul rând le mulțumesc celor care au donat și au crezut în cauza pe care o urmez și nu sunt doar eroii mei sunt și eroii copiilor la care mergem, mărturisește Andreea. 

Dacă și tu vrei să duci povestea copiilor din centrele de plasament mai departe, atunci te așteptăm alături de noi. Donațiile rămân deschise online pe platforma  –https://ajungemmari.galantom.ro/event-projects/view?id=2071

Poţi vedea mai multe poze de la maraton in albumul nostru.

 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804