Ana Consulea – Chef Cofetar și antreprenor

Ana Consulea este unul dintre cei mai cunoscuți și premiați Chefi Cofetari din România, dar și un antreprenor de succes în domeniul în Horeca. A studiat în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală mondială.

Din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești, s-a întors în țară, iar în 2016 a fondat Zexe Braserie, o braserie-cofetărie care aduce în contemporan deserturi românești istorice sau nostalgice. În 2020, a mai lansat  un business: gelateria Zelato, unde înghețata este star.

În 2014, a dat lecții de cofetărie finaliștilor de la MasterChef, iar din 2017 până în prezent, predă cursul de cofetărie DallesGo, din dorința de a da mai departe cunoștințele ei și de a forma generații noi de cofetari. A primit titlul „Cel mai bun Chef Cofetar din România”, la Gala Horeca Awards, timp de 5 ani consecutiv (2017-2022), iar în 2019 a fost distinsă cu unul dintre cele mai importante titluri din carieră oferit de prestigiosul ghid Gault & Millau: „Pastry Chef of the year”.

Mai multe despre Ana Consulea puteți citi aici.

„Eu mă simt norocoasă, căci am avut dintotdeauna susținerea familiei mele. Ca orice tânăr, și eu am trecut printr-o perioadă de căutări, până când mi-am găsit drumul. Tatăl meu m-a sfătuit să fiu atentă la pasiunile mele, la lucrurile pe care le fac bine și cu plăcere și să le transform într-o profesie, într-o afacere. Atunci am realizat cât de important este ca cineva să-ți fie mereu alături, necondiționat, cu un sfat sau o încurajare.

Îmi doresc să dau mai departe din experiența mea și din ceea ce am învățat copiilor mai puțin norocoși, cu care viața nu a fost atât de darnică. Când cineva îți deschide o ușă, ține minte să deschizi și tu alta celor din urma ta. Cu asta pot contribui acum – să ajut copiii instituționalizați să-și urmeze pasiunea pentru cofetărie, să le ghidez pașii, să fiu acolo când au nevoie de cineva sincer și de încredere, să le împărtășesc lucrurile pe care le-am învățat până acum în cariera mea”.

 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804