Alexandra Chirvasitu, voluntar Ajungem MARI: “Am cunoscut copii puternici, altruişti şi empatici, cu o capacitate mare de înţelegere şi iertare şi cu o forţă incredibilă de a o lua de la capăt.”

Alexandra Chirvasitu este o tânără sensibilă, pasionată de citit, scris şi fotografie. S-a alăturat echipei de voluntari Ajungem MARI de mai bine de 2 ani şi jumătate şi crede că alegerea făcută a fost una cum nu se putea mai bună.

Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii şi, în acelaşi timp, mi-ar plăcea ca prezenţa mea în vieţile oamenilor să îi facă să se simtă mai puţin singuri. Este prima mea experienţă ca voluntar şi eram foarte curioasă de cum se va desfăşura. Îmi place atât de mult încât este al treilea an în care îmi prelungesc contractul şi sper să continui maxim posibil.

Deşi ea însăşi, foarte tânără, Alexandra se descurcă excelent în interacţiunea cu copiii şi tinerii din sistemul de protecţie şi nevoile lor.

Am oferit cât am putut de mult suport emoţional copiilor, pe tineri i-am înscris la cursuri de calificare, am organizat plimbări în natură pentru ei, precum şi activităţi diverse, de la fotografie şi vizionare de filme la discuţii pe teme cât mai interesante, am dat meditaţiile la matematică şi am făcut ortografie cu cei mici.

Alexandra crede că prezenţa ei în vieţile copiilor şi tinerilor fără părinţi este un câştig de ambele părţi.

Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o de la copii este rezilienţa. Am cunoscut copii puternici, altruişti şi empatici, cu o capacitate mare de înţelegere şi iertare şi cu o forţă incredibilă de a o lua de la capăt.

O a doua lecţie importantă este impactul pe care afecţiunea sinceră îl poate avea în schimbarea în bine a unui om. Când se simte iubit şi apreciat un om se deschide şi învaţă să îşi cunoască şi să îşi pună în valoare calităţile.

O altă lecţie pe care am învăţat-o aici este ambiţia şi determinarea. Am cunoscut copii capabili să mute munţii din loc prin perseverenţa şi dorinţa lor de a reuşi.

Alexandra este recunoscătoare pentru copiii minunaţi pe care i-a cunoscut în acest fel, dar şi pentru voluntarii care, alături de ea, încearcă în mod actov să schimbe ceva în bine în societate. Îi susţin cu toţii pe copii, dar se susţin şi unii pe alţii ori de câte ori simt nevoia de un pic de sprijin.

Am fost tentată să renunţ atunci când am avut senzaţia că prezenţa mea nu le oferă copiilor niciun ajutor concret. M-a împiedicat în acel moment ataşamentul meu faţă de ei şi al lor faţă de mine, eu mergând de 2-3 ori pe săptămână la ei. Nu am vrut să simtă că renunţ la ei, chiar dacă motivul ar fi fost dificultatea mea de a gestiona anumite situaţii, nicidecum ei înşişi sau acţiunile lor.

Coordonatoarele noastre m-au încurajat însă şi m-au făcut să înţeleg că orice ajutor este binevenit şi are impact. Mai mult, analizându-mă atât pe mine, cât şi diverse situaţii, am ajuns la concluzia că, la vârsta lor, eu am avut oameni care m-au susţinut, iar consecinţele ajutorului pe care mi l-au oferit au avut un impact mult mai mare pe termen lung şi am reuşit să îl înţeleg abia când am avut mai multă experienţă de viaţă şi mai multe resurse emoţionale.

Citeşte şi: Sonia, studentă în anul I la Medicină: „Voluntarii Ajungem MARI au crezut în mine şi în abilităţile mele şi m-au sprijinit constant.” – Ajungem MARI

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804