Adina Pascal, voluntar Ajungem MARI: “Radu era un adolescent rebel. Acum a ajuns să fie lider de grup, model pentru ceilalți.”

„Dacă astăzi copiii instituționalizați sunt mai deschiși și pregătiți pentru viața de după ieșirea din sistem, acest lucru li se datorează din plin tuturor voluntarilor. Sunt mult mai încrezători, prețuiesc libertatea și învață să meargă înainte spre o viață mai bună”, povestește Adina Pascal, voluntar Ajungem MARI.

Ea este unul dintre cei mai vechi și implicați voluntari Ajungem MARI. Acum 6 ani, a devenit coordonatorul voluntarilor în Botoșani, după care a început să coordoneze și proiectul dedicat adolescenților și tinerilor instituționalizați.

Fără ajutorul tuturor voluntarilor, copiii și tinerii abandonați nu ar fi avut puterea să treacă peste greutățile din viața lor, este de părere Adina. Fac meditații online pentru teste și examene, ies cu ei la teatru, la cinema, la patinoar, îi provoacă să încerce lucruri noi. Sunt voluntari inimoși, care au ajuns încet, încet să facă parte din viața copiilor.

„Cred că de mare ajutor pentru copiii instituționalizați au fost exercițiile de autocunoaștere. I-au ajutat să își dezvolte propriul potențial, să identifice piedicile, dar și resursele și posibilitățile de realizare. Mai mult, să se împace cu ei înșiși, cu ceilalți, să identifice ce este cu adevărat important pentru ei, să găsească soluții chiar și în cele mai dificile momente”, adaugă Adina.

Momentele în care copiii din sistemul de protecție duc la bun sfârșit ce și-au propus, li se activează “rotițele” și se aude “Ahaaaa… am înțeles!” o motivează întotdeauna pe coordonatoarea noastră să continue șirul lung de fapte bune pentru aceștia. 

Deși a cunoscut și a ajutat mulți copii să-și găsească drumul în viață, există un băiat care i-a intrat în suflet din prima clipă când l-a întâlnit la atelierele de dezvoltare personală.

„Radu era un adolescent rebel care nu voia să participe “că nu e de nasul lui”, “că mă cunosc”, “că mă plictisesc”, “că eu nu mă joc”. Acum a ajuns să fie lider de grup, model pentru ceilalți băieți din apartament. Un băiat muncitor (chiar a muncit în vacanțe) care acum este student, bursier Ajungem Mari. Participă în continuare la atelierele de dezvoltare organizate pentru studenți”, încheie Adina. 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804