10 ani de fapte bune, aniversaţi în campul Ajungem MARI

Un deceniu de fapte bune merită o aniversare pe măsură, aşa că la început de iulie am organizat cel de-al doilea camp din istoria Ajungem MARI.

A fost un weekend plin, dedicat voluntarilor noştri fabuloşi care, cu paşi mici şi munţi de ambiţie, schimbă lumea copiilor din sistemul de protecţie. De 10 ani ei sunt cei care oferă timp, energie şi multă, foarte multă iubire copiilor şi tinerilor mai puţin norocoşi.

Timp de 3 zile, peste 100 de voluntari şi coordonatori din toată ţara au participat la ateliere creative şi informative despre metode potrivite de lucru cu copiii instituţionalizaţi, s-au jucat şi au împărtăşit poveşti de viaţă şi, mai ales, poveşti din activitatea de voluntariat.

Am adunat cu toţii idei creative şi interesante, am învăţat cum să includem jocurile în activităţile pregătite, dar şi cum să comunicăm mai bine şi mai eficient cu adolescenţii care au nevoie de ghidaj. Am descoperit comoara piraţilor pe o corabie construită chiar de voluntarii noştri, am răspuns la provocări super haioase şi am căutat cele mai bune soluţii pentru a creşte familia Ajungem MARI cu şi mai mulţi oameni minunaţi.

Ne-am cunoscut mai bine, voluntarii au discutat despre lucrurile mai dificile de care se lovesc în acţiunile lor puse în sprijinul copiilor instituţionalizaţi, dar cel mai mult au vorbit despre bucuria şi energia pe care le-o dă fiecare reuşită a copiilor şi tinerilor de care se ocupă, despre îmbrăţişările şi zâmbetele pe care le împart şi la primesc la fiecare întâlnire, despre recunoştinţa pe care o arată copiii şi împlinirea pe care o simt ei, voluntarii, ori de câte ori văd că paşii mici, dar constanţi aşează drumuri solide.

Am învăţat multe în acest weekend şi ne-am sudat echipa. Mulţi dintre cei ajunşi acolo se cunoşteau din mediul online, dar a fost prima dată când au interacţionat faţă în faţă. Şi a fost atât de emoţionant să vezi oameni atât de diferiţi, uniţi însă de o misiune comună: aceea de a ajuta copiii instituţionalizaţi să crească frumos, cu încredere în ei şi dorinţa de a-şi costrui o viaţă mai bună.

S-a vorbit mult despre sprijin, respect şi empatie, s-au vărsat şi câteva lacrimi, dar s-a şi râs cu poftă în cea mai mare parte a timpului. A fost un weekend încărcat nu doar cu ateliere interesante, ci şi cu tone de emoţii.

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături! Am dovedit, încă o dată, că împreună suntem o forţă indestructibilă. Împreună împărtăşim binele şi magia unui viitor frumos.

Mulţumim din inimă OLX Group: OLX, Storia și Autovit.ro, pentru că ne-aţi ascultat povestea şi aţi decis să ne fiţi parteneri strategici în această misiune plină de iubire.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804