Raport de activitate Ajungem MARI 2018

 

2018 a insemnat continuarea si programului Ajungem MARI in Bucuresti si in tara. Numarul copiilor si al voluntarilor a inregistrat o crestere in unele judete sau a ramas constant in altele. Numarul judetelor implicate a fost de 24: Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

Pe scurt 2018:

 • am continuat cele 5 proiecte permanente ale programului (sedinte educative cu voluntari, cursuri si sesiuni de dezvoltare personala, iesiri educative, tabere de dezvoltare personala si activitati de orientare profesionala), cel mai important fiind „Da-ti pasiunea mai departe”, prin care 2600 de voluntari s-au implicat in cadrul a 3 modele de voluntariat
 • am incheiat parteneriate noi cu centre din Bucuresti si din tara, dar si cu institutii si furnizori de servicii pentru copii. Am renuntat la colaborarea din judetul Harghita datorita dificultatilor cauzate de limba vorbita.
 • am dat startul proiectelor de mentorat, educatie financiara, antreprenoriala si pentru sanatate si am creat suporturi de curs adaptate pentru copiii si tinerii institutionalizati
 • am organizat prima noastra tabara la mare cu 50 de copii
 • La Gala Nationala a voluntarilor am fost nominalizati la 4 categorii si am primit premiul pentru „Proiectul de voluntariat anului in domeniul corporativ” pentru proiectul de educatie financiara realizat cu sprijinul a 200 de voluntari Ajungem MARI si a 50 de voluntari Raiffeisen Bank.

Rezultatele voluntarilor au fost apreciate de institutiile de protectie a copilului si toate colaborarile au fost prelungite anual. Desfasurarea programului in judete a depins de capacitatea si disponibilitatea coordonatorului local, voluntar la randul lui, de numarul voluntarilor inscrisi si de deschiderea pentru colaborare a Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.

In Bucuresti, unde este localizata echipa de organizare, serviciile au fost tot mai diverse si adaptate nevoilor copiilor – cursuri vocationale in functie de pasiunile copiilor, consiliere individuala si de grup, iesiri care se axeaza pe imbunatatirea abilitatilor, ateliere tematice. Pe langa training-urile initiale, voluntarii participa si la training-uri si ateliere tematice care sa ii ajute in lucrul cu copiii, la sesiuni de coaching si grupuri de suport.

Descarca Raportul de activitate Ajungem MARI 2018. 

___________________________

Proiecte permanente implementate

„Da-ti pasiunea mai departe” – continuarea modulul 11 de voluntariat– toamna 2017 – primavara 2018 – 1000 de voluntari si 2000 de copii din 125 de centre partenere din Bucuresti si judetele Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea; Modulul 12 – primavara –toamna 2018 –  1500 de voluntari si 2000 de copii; Modulul 13 – toamna 2018 – primavara 2019 – 1300 de voluntari si 2000 de copii. Parte dintre voluntari au renuntat la finalul fiecarui modul – in total s-au implicat in 2018 2600 de voluntari, care au dedicat 92600 de ore de voluntariat. Proiectul a fost sustinut in Bucuresti preponderent prin sponsorizarea oferita de Metropolitan Life pentru proiectul „Urmeaza-ti pasiunile” si din fondurile colectate prin mecanismul 2%. In tara proiectul a fost sustinut prin fondurile colectate prin campaniile de 2%, 20% si sponsorizare Pepco Romania pentru rechizite prin proiectul „Primii pasi sa Ajungem MARI”.

„Explorator pentru o zi” – 560 de iesiri educative la film, teatru si spectacole pentru copii, in parcuri de aventura, la ateliere de lucru manual, la muzee etc., alaturi de voluntari in Bucuresti si in tara (306 iesiri in tara). In Bucuresti proiectul a fost realizat preponderent cu fonduri de la Adobe Foundation – proiectul „Exploring our passions and paths”, dar si din proiectul sponsorizat de Metropolitan Life, iar in tara fondurile folosite au fost din mecanismul 2%, 20% si din targuri locale. Multi parteneri au oferit reduceri sau gratuitati la activitatile pentru copii.

 „Prinde forma” – cursuri pentru 246 de copii din Bucuresti si din tara (139 in Bucuresti si 107 din tara) la furnizori educationali privati (engleza, robotica, informatica, arte – muzica, desen, actorie, dans, dans contemporan, balet – , sport – acrobatie, box, inot, judo, fotbal, gimnastica, badminton, volei) sau la cursuri organizate de voluntari (club de canto, de teatru, de dans); 456 de ore de joc terapeutic pentru copiii cu dificultati de invatare; Proiectul a fost realizat in Bucuresti cu sprijinul Metropolitan Life si al partenerilor care au oferit reduceri sau gratuitati, iar in tara prin mecanismul de 2% si finantari oferite de Fundatiile comunitare. Cu sprijinul Pepco Romania am organizat sedinte de grup de dezvoltare personala pentru adolescenti.

 „Vacanta (te face) MARE” – 126 de copii din Buzau, Galati, Dambovita si Bucuresti au participat in 5 tabere: 4 tabere la munte cu 76 de copii si o tabara la mare cu 50 de copii. Fondurile au fost colectate la targuri caritabile si prin fundraising pe platforma Galantom pentru 3 dintre taberele de la munte – donarea zilelor de nastere, participarea la evenimente sportive sau concursuri de karaoke si sah. A 4-a tabara de la munte a fost finantata de OMV-Petrom in cadrul competitiei interne a angajatilor, proiectul castigator fiind „Mentorat Ajungem MARI”. Tabara la mare cu 50 de copii a fost sponsorizata de Reckitt Benckiser prin proiectul „Prima tabara la mare”.

„Indrazneste sa visezi” – 82 de vizite de orientare profesionala in Bucuresti si din tara (47 in tara). Vizitele au fost sponsorizate de HP Foundation prin proiectul … si prin mecanismul de 2%. Pe langa vizite tineri peste 18 ani au participat la cursuri de calificare: curs de frizerie, scoala de soferi.

Proiecte punctuale

 • „Investim in viitorul copiilor din centre de plasament” – proiect de educatie financiara sustinut de Raiffeisen Bank; 200 de voluntari Ajungem MARI si 50 de voluntari angajati Raiffeisen Bank au sustinut cursuri de educatie financiara pentru 700 de copii din Bucuresti si 19 judete si au organizat 7 exercitii practice antreprenoriale sub forma de targuri caritabile. Proiectul a fost desemnat „Proiectul anului in domeniul corporativ” la Gala Nationala a Voluntarilor.
 • „Mentorat Ajungem MARI” – proiect prin care 13 adolesceti din Bucuresti s-a intalnit saptamanal cu mentorii (lucru 1 la 1 pe termen lung) si au partipat bilunar la sedinte de grup si/sau individuale de consiliere si dezvoltare personala.
 • “Ajungem MARI si Sanatosi” – proiect de educatie pentru sanatate sustinut de Kaufland Romania in cadrul programului de finantare “In stare de Bine” derulat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile – in 2018 au avut loc pregatirile pentru sustinerea de cursuri de educatie pentru sanatate – crearea suporturilor de curs, training pentru voluntari, formarea echipelor de voluntari si a grupelor de copii, lansarea paginii de Facebook “MARI si Sanatosi” pentru adolescenti
 • “Ajungem MARI Antreprenori” – proiect de educatie antreprenoriala sustinut de Raiffiesen Bank prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, continuarea proiectului de educatie financiara; in 2018 au avut loc pregatirile pentru sustinerea atelierelor interactive: crearea suporturilor de curs, training pentru voluntari, formarea echipelor de voluntari si a grupelor de copii.

_____________________________

Participare la evenimente

 • participarea la evenimente de promovare – Burger Fest, Femei pe Matasari, Street Delivery Bucuresti si Timis, TIFF Cluj
 • participarea la evenimente de de strangere de fonduri – Semimaraton Bucuresti, Maraton Bucuresti, Cros pentru scoli – Iasi, Timotion – Timis, Maraton Sibiu, Creative Buzz Sibiu, Crosul de noapte – Iasi, Swimathon – Iasi si Mures; Daruim si Ajungem MARI – concert caritabil
 • organizarea de evenimente de promovare si strangere de fonduri – concert aniversar Playground for Education la Clubul Taranului, Concurs Sah, Concursuri Karaoke,
 • Targuri caritabile: Targuri caritabile de primavara/ martisor – Bucuresti, Galati, Iasi, Mures, Suceava; Targuri caritabile de Craciun – Bucuresti, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Constanta, Dambovita, Galati, Mures, Sibiu, Suceava; Targuri in cadrul proiectului de educatie financiara – Bacau, Bihor, Constanta, Iasi, Prahova, Timis
 • campanii de strangere de fonduri – 2%, 20%, Doneaza ziua ta pe platforma Galantom
 • campanie de strangere de carti si jocuri educative in Bucuresti la Carturesti

_________________________________

Fonduri atrase

Programul pornit cu fonduri 0 in 2014 a continuat sa fie sustinut prin evenimente caritabile proprii sau organizate de prieteni si parteneri. Evenimentele proprii sunt inedite si atrag fundraiseri care sa isi foloseasca pasiunile pentru o cauza nobila – in 2018 am organizat concursuri de sah si karaoke. De asemenea, am strans fonduri de la donatori individuali la targuri si concerte caritabile, online pe website, prin mecanismul 2% si, mai ales, prin sprijinul fundraiserilor care au strans fonduri pe platforma Galantom la evenimente sportive sau care si-au donat ziua de nastere. Astfel au fost finantare 3 tabere la munte, ateliere creative si iesiri educative.

Companiile sprijina o parte dintre proiectele permanente sau proiecte noi – Metropolitan Life prin United Way Romania a sustinut al 4-lea proiect dedicat copiilor si tinerilor din Bucuresti si Ilfov: recrutarea, pregatirea, coordonarea si consilierea voluntarilor, materiale educationale, cursuri vocationale in afara centrelor, iesiri educative, sprijin specializat pentru copii cu dificultati de invatare.

Proiectul de voluntariat la nivel national a folosit fonduri stranse prin campania 2%, evenimente locale in judete si materiale educationale achizitionate cu sprijinul Pepco Romania, care a sustinut si consilierea tinerilor din Bucuresti.

In noiembrie s-a incheiat al 2-lea proiect finantat de Adobe Foundation prin care am organizat iesiri educative pentru copiii si tinerii din Bucuresti.

In vara s-a incheiat proiectul sustinut de HP Foundation timp de 1 an pentru vizite de orientare profesionala in diverse locuri de munca pentru a discuta cu angajatii despre specificul fiecaruia.

Raiffeisen Bank prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, a sustinut financiar si prin implicarea angajatilor cursuri de educatie financiara pentru 700 de copii si tineri din 19 judete. La finalul anului am demarat un nou proiect sprijinit de Raiffeisen Comunitati, de educatie antreprenoriala pentru copiii din Bucuresti si 4 judete.

Tot la finalul anului am demarat si proiectul de educatie pentru sanatate sustinut de Kaufland Romania si FDSC in cadrul programului de finantare „In stare de bine”.

Alti finantatori, in special prin mecanismul 20%: Bearing Point, Custodia Grup, TNDC Advertising, Proenerg SA, PCO Group Romania, IQUEST Technologies, Abris Capital Partners, Pentalog Romania SRL, ELEKTROBIT Automotive Romania, Integrated Romanian Information, Swiss Coffee SRL, Direct Client Services, Print Design ADV SRL, Farmacia TEI, Expert Factor Foods, AVAM SRL, DLA Piper, GIRO SRL, Arcade Doors, S.C. Calimanesti Caciulata SA, Print Group Serv, Silvicom Impex, Motoboom, Direct Call Center, RAIL & SEA, Electronic Security Systems, Neotronix, Exact Tours, Online Giving Foundation, Help Line, Komarom Trade, Romkatel, Real Confort, Paflora, Essity Romania, Amber Technologies SRL, Rocombi, Nizar Construct, Reximaco SRL, Asociatia Cultour, Corint Logistic SRL, Sartorom, Regency COM, Valdo Invest SRL, ALL4Ventilation, Vertigo Studio SRL 

Parteneri protectia copilului: DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 2, DGASPC Sector 3, DGASPC Sector 4, DGASPC Sector 6, Ansamblul Social Crestin Magurele (Casa Sf. Iosif), Fundatia Viata si Lumina, Fundatia Sf. Dimitrie; DGASPC Arad; DGASPC Arges; DGASPC Bacau; Bihor – Curcubeul Copiilor, Fundatia Caritas – CSS Saniob; DGASPC Botosani, Serv.Public local de asistenta sociala – Centrul social de zi; DGASPC Braila; DGASPC Brasov; DGASPC Buzau; DGASPC Cluj, Asociatia Familia Regasita, Fundatia Romana pentru copii, comunitate si familie/EveryChild, Organizatia Crestina Ecce Homo; DGASPC Constanta; DGASPC Dambovita, Asociația “Provita Târgovişte 2003”; DGASPC Dolj; DGASPC Galati; DGASPC Gorj; DGASPC Hunedoara; DGASPC Iasi; DGASPC Ilfov; DGASPC Mures; DGASPC Neamt; DGASPC Prahova, Organizatia Umanitara Concordia; DGASPC Sibiu, DGASPC Suceava; DGASPC Timis, Asociatia Crestina For Help, Fund. Chosen Casa Olarului, Organizatia Salvati Copiii; DGASPC Vrancea.

Parteneri nationali: Carturesti, Cinema City

Parteneri training voluntari: Magda Bunea – Nestworking, Adecco

Parteneri pentru targuri si strangere de fonduri: Bucuresti: Raiffeisen Bank, QP Pub, Tunes Pub, Federatia Romana de Sah, Maison 13; Arges – VIVO Mall; Bacau – Hello Shopping Park; Bihor – Celestica, Nidec, Plexus; Botosani -Casa dulce, Pub Mon Cheri, Teatrul Vasilache; Cluj – Iulius Mall; Constanta – VIVO Mall; Dambovita – Universitatea Valahia, Colegiul Ion Ghica; Mures – EcoFarmacia, J’ai Bistro; Sibiu – Casa de Cultura Cisnadie, Restaurant Cisnadie; Suceava – Carrefour – Shopping City Suceava; 18

Parteneri pentru sali de training: Bucuresti – Facultatea de Litere, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Ok Center, The Change Hub, Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit, Arad – Hotel Continental Forum Arad, Asociatia Educatio; Arges – Școala Gimnazială Ion Minulescu Nr. 2; Bacau – Facultatea de Litere – Universitatea Vasile Alecsandri; Bihor – Colegiul National Emanuil Gojdu, Facultatea de Științe Economice; Botosani – DGASPC Botosani; Braila – Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila; Brasov – Restaurant Casa Bucur Brasov; Buzau – Scoala nr. 11; Constanta – Facultatea de Istorie, Facultatea de Stiinte Economice – Universitatea Ovidius; Dambovita – Scoala Gimnaziala Ioan Alexandru Bratescu Voinesti; Dolj – Liceul “Charles Laugier”; Galati – Restaurant Libertatea; Gorj – Colegiul Național Tudor Vladimirescu; Hunedoara – Sala de fitness Sport Class, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu”; Iasi – Hotel Unirea,  Facultatea de Construcții și Instalații – Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Hotel Bellaria; Mures – Centrul de Tineret AXIS; Neamt – Rubik Hub; Prahova – Colegiul de Arta Carmen Sylva; Sibiu – Biblioteca judeteana ASTRA; Suceava – Muzeul de Istorie – Muzeul Bucovinei, Universitatea “Stefan cel Mare”din Suceava; Timis – Incuboxx, Casa Tineretului, Facultatea de Medicina Dentara; Vrancea – Centrul Cultural Vrancea, Ateneul Municipal Focsani.

 

Parteneri activitati copii – Bucuresti  – Patinoar Cismigiu, Club Miramar, Ferma animalelor, House of Bounce, Laser Tag, Quest mission, VR Cinema, Cinema Hollywood Multiplex Vitan, Titan CineGlobe Auchan, KINODISEEA, Littleimpro, Opera Comica pentru Copii, Centrul de teatru educational Replika, Teatrul Tandarica, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Excelsior, Muzeul Satului, Muzeul Aviatiei, Muzeul Tehnic Dimitre Leonida, Castelul Peles, Observatorul Astronomic, Muzeul Antipa, Oraselul Cunoasterii, Gradina Botanica, Fundatia Calea Victoriei, Join Art, Clay Play, Dinamo Noua Generatie, Poveste cu Cai, Institutul Francez,  Academia Micilor Developeri, Scoala de Circ, Art & Hobby Studio, Asociatia Da’DeCe; Constanta – Delfinariul Constanta, Luna Park Constanta, Telegondola Constanta; Galati – Teatrul Fani Tardini, Patinoarul Galati, Gradina Botanica; Iasi – Ateneul Iasi Strandul Municipal Iasi, Restaurant Cuib Iasi Continental, Centric, Farmacia Veterinara Animăluțul meu; Prahova – Castelul Peles; Sibiu – Teatrul Gong, Lazar Trans, Arka Park, Salina ,,Ocnele Mari”, Locul de joaca ,,La Pitici”, Centrul Cultural „Ion Besoiu” Decathlon, Societatea de transport „Nicola Speditione”; Timis – OpenVille, Continental, Centrul Francez prin Casuta Piticilor, Restaurant Fusion, Novum Transport.

To Top