girlcircle

 

Redirecționează 2% din impozitul pe venit și schimbă viitorul unui copil dintr-un centru de plasament!

 

E simplu și gratuit să schimbi vieți!

 

Completează formularul 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul tău pe venit către Asociația Lindenfeld și dă-le o nouă șansă copiilor din centre de plasament! 

Împreună putem să le arătăm copiilor instituționalizați că POT să Ajungă MARI, responsabili și independenți, educați și cu valori frumoase.

Sunt copii minunați, veseli si inteligenți, buni și dornici de iubire, ce nu au avut șansa de a se naște în familia potrivită. Acum au nevoie de atenția noastră, de încurajare, de valori și de modele precum voluntarii noștri!

 

2venit

 

Cum poți redirecționa 2%?

E simplu și gratuit să ajuți! Sprijinul tău este foarte important pentru noi! Fiecare formular se transformă în rechizite, în ieșiri educative sau excursii, în training-uri pentru voluntarii din țară.

Date generale

Formularele depuse acum se referă la veniturile din 2017, iar fondurile ne vor ajuta să continuăm proiectele pentru copii în 2018 și 2019. Formularul se depune sau se trimite până pe 25 mai 2018.

Sunt vizate toate sumele ce reprezintă VENIT pentru un contribuabil în anul precedent (din salarii, contracte de mandat, chirii, PFA), pentru care s-a plătit un impozit (lunar sau o dată pe an) iar acum suma ce reprezintă 2% din aceste impozite poate fi REdirecționată către o organizație non-guvernamentală. Suma care revine de la fiecare contribuabil este calculată de ANAF și nu poate depăși 300 de lei per contribuabil.

Pentru venituri obținute din salarii, se completează formularul 230 – Formularul 230 se completează cu datele personale de indentificare de la secțiunea 1, datele ONG-ului la secțiunea 3 și semnătura contribuabilului.

Pentru venituri obținute din alte surse (chirii, PFA) se completează declarația 200 – Această declarație se completează oricum de către contribuabil, doar se specifică redirecționarea a 2% către un ONG – datele noastre sunt Asociația Lindenfeld, CIF – 32059804, IBAN – RO10 BACX 0000 0012 8851 7000 (Unicredit Bank).

E simplu și gratuit să ajuți!

Banii pentru impozitul tău sunt deja la stat, așa că să îi redirecționezi nu prezintă NICIUN COST. Cât de mult ne ajuți în mod gratuit? La un venit net de 2000 de lei/ luna, suma care revine asociației este de 91,2 lei pe an, iar pentru un venit net de 3000 de lei/ luna, suma redirecționată este de 137 de lei/an.

Toate sumele se adună și contează! Avem 2000 de copii de sprijinit! Așa că gestul tău de a trimite sau depune formularul va fi extraordinar de folositor pentru viitorul copiilor din centre!

În prezent nu se știe dacă agențiile ANAF vor mai accepta ca ONG-urile să trimită prin poștă formularele colectate de la cei care îi susțin. Pentru a nu lăsa pe ultima clipă și a fi siguri că acești bani vor face un bine pentru copiii noștri, rugăm fiecare persoană care a avut venit în anul 2017 să depună direct (la ghișeu sau online) sau să trimită prin poștă formularul la agenția ANAF de care aparține.


Pașii sunt simpli:

 

VARIANTA 1: Depune/trimite fiecare în nume personal (direct la ANAF sau prin poştă)

– Mergi direct la agenția ANAF respectivă și depui fizic formularul

– Trimiți formularul prin poștă, obligatoriu cu confirmare de primire

  1. Descarci, printezi și completezi  FORMULARUL 230. (Daca depui personal formularul poti printa si completa doar prima pagina, fara imputernicire)Se completează doar primul câmp cu datele tale şi semnătura ta în stânga jos. Pentru venituri realizate din alte surse sau prin PFA, se completează declaraţia 200 pe care o găseşti mai jos.
  2. Cauți aici agenția ANAF de care aparții. Pentru a căuta ușor apasă Ctrl+F și caută după numele orașului sau comunei (nu al satului) în care ai domiciliul din buletin. Pot exista mai multe localități cu același nume, în județe diferite. Apasă pe săgețile din dreptul câmpului de căutare pentru a fi sigur că găsești localitatea din județul tău.
  3. Depune fizic la ANAF sau trimite formularul prin poştă.

 

VARIANTA 2: Depune ONLINE în Spaţiul Public Virtual

Poti depune formularul şi ONLINE pe site-ul ANAF!

– Dacă ai deja cont (de obicei au cont mai ales persoanele cu profesii liberale – medici, avocați, cei cu contracte de drepturi de autor, cu venituri anterioare din alte surse), doar intri in cont si selectezi formularul 230, unde adaugi datele noastre: Asociatia Lindenfeld, CIF: 32059804, Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000.

– Daca nu ai cont, te înregistrezi pe site-ul ANAF și apoi depui formularul. Atenție! – înregistrarea se face simplu, cu date de identificare și date de contact, dar este necesar să te prezinți în termen de 10 zile la orice birou ANAF cu CI, copie CI și fișierul cu datele înscrise pe site pentru validare. Parola îți va putea folosi de acum pentru toate depunerile online, plus că pot merge la ORICE ANAF, nu doar cel de care aparții. 


 

VARIANTA 3: ONG-ul strânge şi depune formularul

Pe 28 Februarie 2018 Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că ONG-urile pot strânge şi depune formularele şi anul acesta. Dar nu se stie daca va fi valabil si anul viitor, asa ca recomandam ca fiecare sa isi creeze cont online in Spatiul Public Virtual, pe www.anaf.ro – de acum vei putea depune orice declaratie.

Daca vrei sa depuna altcineva in numele tau, este nevoie sa completezi si imputernicire de mana, in original, pentru depunerea de catre o persoana fizica (ex: coordonator Ajungem MARI in judet, un voluntar sau un prieten al cauzei noastre) sau de catre un reprezentant al asociatiei. Descarca AICI formularul cu imputernicire si completeaza ambele pagini. Apoi ne poti trimite formularul cu imputernicirea prin curier, la adresa noastra din Piata Iancului. 

Daca strangi mai multe formulare pentru Ajungem MARI de la colegi, prieteni sau membri ai familiei, pe langa imputernicire de la fiecare persoana care a completat formularul, avem nevoie de la tine de un Proces Verbal de predare a formularelor, pentru a sti de unde le-am primit, cine le-a colectat. Descarca Procesul Verbal si completeaza-l cu datele fiecarei persoane. 

Ne poti trimite formularele colectate prin curier la punctul de lucru din Bucuresti, Piata Iancului, iar inainte de a trimite formularul/formularele te rugam sa ne contactezi pe office@ajungemmari.ro.


 

Fondurile pe care le vom primi în urma formularelor strânse dintr-un anumit judeţ vor fi transformate în materiale educaţionale şi activităţi pentru copiii din judeţul respectiv. 

Ca în fiecare an vom lansa Campionatul de Fapte Bune unde voluntarii care au strâns cele mai multe formulare vor fi premiaţi cu fonduri extra pentru activităţi cu copiii din judeţul lor. Aşa ca 2% va aduce mai multă bucurie!

Invită-ți prietenii și cunoștințele să redirecționeze și ei 2% către Ajungem MARI. Le poți trimite prezentarea programului Ajungem MARI sau acest document cu toate detaliile despre pașii pe care trebuie să-i urmeze şi ia apoi de la ei formularul şi împuternicirea completate .

Îți mulțumim din suflet! Împreună îi ajutăm pe copii să Ajungă MARI, oameni responsabili și independenți!

Ca să știm cine ne susține și pentru a te ține la curent cu proiectele noastre și rezultatele copiilor completează acest FORMULAR. Vrei primi cel mult 3 mail-uri pe an despre programul Ajungem MARI. 

Formularele pot fi depuse sau trimise până pe 25 mai (data poștei), însă te rugăm să acționezi din timp, pentru a reduce riscurile.


handsi

               

             

icons-am

Ajungem MARI este un program educațional complex prin care sprijinim pe termen lung copiii instituționalizați și din medii defavorizate să Ajungă MARI.

Din iunie 2014, programul Ajungem MARI susține tot mai mulți copii instituționalizați și din familii defavorizate, oferindu-le încurajare, susținere, educație și motivația să Ajungă MARI.

Copiii odată incluși în program sunt sprijiniți pe termen lung de către voluntari care le devin prieteni, profesori si modele. Voluntarii susțin cursuri și ateliere creative prin metode non-formale și îi însoțesc pe copii la ieșiri educative, copiii participând la 2-4 activități în fiecare săptămână.

 

Cum îi ajutăm pe copii?

  • prin cursuri interactive, ședințe de pregătire școlară și ateliere creative cu voluntari – mate, română engleză, teatru, dans, arte plastice, muzică, fotografie, cinematografie, educație pentru sănătate etc.
  • prin cât mai multe experiențe în afara centrelor – teatru, filme, expoziții, muzee, spectacole, parc de aventură, spații de joacă
  • prin consiliere și orientare profesională – vizite la firme și sprijin acordat pentru ca acești copii să-și descopere pasiunile și abilitățile și încurajare să le valorifice
  • prin tabere de dezvoltare personală – experiențe intense de autocunoaștere și multă distracție

AM

To Top