Programul Ajungem MARI în 2015

2015 a însemnat continuarea și extinderea programului Ajungem MARI în București, dar mai ales extinderea națională, începând în primăvară cu 4 județe – Timiș, Cluj, Buzău și Iași – și continuând în toamnă cu alte 8 județe Brăila, Brașov, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Alba, Arad. Extinderea națională a fost posibilă și datorită promovării prin campania Prima TV „Crede în Bine”, cu o durată de 2 luni în care au fost realizate mai multe reportaje conținând apeluri la voluntariat. Oamenii din mai multe județe au dorit să se implice și să susțină pe termen lung copiii pe care i-au cunoscut în diverse campanii de donații de cadouri de sărbători și au înțeles că nevoile acestora sunt altele.

Desfășurarea programului în județe a depins de capacitatea și disponibilitatea coordonatorului local, voluntar la rândul lui, de numărul voluntarilor înscriși și de deschiderea pentru colaborare a Direcțiilor Genrale de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Rezultatele voluntarilor au fost apreciate de instituțiile de protecție a copilului și toate colaborarile au fost prelungite anual.

Proiectul primește în vara 2015 premiul 2 la Gala Societății Civile la secțiunea „Proiecte și campanii de voluntariat” și este nominalizat la categoria „Eficiență +/ Buget -”.

În decembrie proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe” este desemnat „Proiectul anului în educație” la Gala Națională a Voluntarilor.

Pentru activitatea voluntarilor din Timișoara, Ajungem MARI Timiș primește premiul “Cel mai bun proiect de tineret în domeniul umanitar și sănătate în anul 2015” la Gala Proiectelor pentru Tineret organizată de Fundația Județeană de Tineret Timiș.

 

 

__________________________

Proiecte implementate

„Dă-ți pasiunea mai departe” –  Modulul 3 – primăvară 2015 – 360 de voluntari și 700 de copii din București și 3 județe în Cluj, Iași și Timiș; Modulul 4 – vară 2015 – 350 de voluntari și 750 de copii din București și 4 județe – Cluj, Iași, Timiș și Buzău; Modulul 5 – toamnă 2015 – 550 de voluntari și 1.000 de copii din București și 12 județe Cluj, Iași, Timiș, Buzău, Brăila, Brașov, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Alba, Arad. 

„Vacanța (te face) MARE” – 38 de copii participă în două tabere de dezvoltare personală la munte alături de voluntari care îi ajută să își îmbunătățească abilitățile și să capete încredere în ei

„Învață să pedalezi” – 10 biciclete donate copiilor din familii defavorizate, parte dintre copiii care au participat în tabere, copii beneficiari ai DGASPC Sector 6 și DGASPC Sector 2 și lecții de pedalat pentru copiii care au primit bicicletele.

„Prinde formă” – cursuri pentru 11 copii din București la furnizori educaționali privați – canto, tobe, chitară, engleză, pictură, dans, teatru; 4 luni de coaching cu 17 adolescenți; 8 luni de atelier de canto susținut de voluntari; workshop-uri în centre; 3 luni de ateliere de improvizație și teatru-forum.

„Explorator pentru o zi” – 80 ieșiri la film, teatru și spectacole pentru copii alături de voluntari; 2 excursii pentru copiii din 2 centre din București

„Îndrăznește să visezi” – conferință de orientare profesională cu 100 de copii și 30 de profesioniști din diverse domenii

Alte activități

  • încheierea de parteneriate cu instituții de protecție a copilului din țară
  • participarea la evenimente de promovare – Femei pe Mătăsari, Street Delivery, Bikefest
  • participarea la evenimente de strângere de fonduri – Ciclaton, Maratonul Transilvaniei, Maratonul Bucegilor, Bucharest Marathon, Bucharest Halh Marathon, târg KidsEducation
  • organizarea de evenimente de promovare și strângere de fonduri – concert aniversar Playground for Education la Berăria H, ședința de terapie prin râs, stand-up comedy caritabil, clătite caritabile, Purna, tatuaje cu henna caritabile, târg caritabil de iarnă în București și Timișoara
  • campanii de strângere de fonduri – Bursa Binelui, 2%, 20%
  • campania TV „Crede în bine” derulată în parteneriat cu Prima TV și DGASPC Sector 2 – apel național la voluntariat „Fii voluntar în orașul tău” prin transmiterea timp de 2 luni de reportaje în cadrul ieșirilor cu copiii organizate cu vedete Prima TV

__________________________

Fonduri atrase

Programul pornit cu fonduri 0 în 2014 continuă să fie susținut prin evenimente caritabile proprii sau organizate de prieteni și parteneri. Evenimentele proprii sunt inedite atrag fundraiseri care să își folosească pasiunile pentru o cauză nobilă – concurs de caiac, de karaoke, de Catan, Treasure Hunt.

Încep să apară și sponsorizări din partea companiilor – Metropolitan Life prin United Way România sprijină un proiect cu 70 de copii beneficiari care participă la cursuri, ieșiri, ateliere tematice, excursii. Alți finanțatori: Banca Transilvania, DB Schenker, IBM, Unicredit Integrated Solutions, Steam Coffee, Tree Works, Grid, Advantage Software, Cadware.

To Top