RAPOARTE activitate PROIECTE 2015

Imagine Ciclaton

Descrire proiect: Voluntarii sustin cursuri interactive si ateliere creative, mergand la centre saptamanal, in echipe de cate doi, pentru o sedinta de doua ore.

Proiectul in cifre

-> Modulul de primavara: 200 de voluntari si 400 de copii beneficiari in Bucuresti; extindere in Buzau, Cluj (20 de voluntari), Timisoara (70 de voluntari), Iasi (proiect pilot cu 5 voluntari)

-> Modulul de vara: 180 de voluntari in Bucuresti, 20 in Cluj, 15 in Iasi, 50 in Timisoara, 20 in Buzau; in total 700 de copii beneficiari

Cost proiect Cheltuieli cu materiale didactice, materiale traininguri, transport pentru traininguri in tara, management voluntari, alte cheltuieli administrative, transport copii pentru activitati

Fonduri atrase

8 fundraiseri participanti la Prima Evadare (Nicusor Poiana, Ana Stoicescu, Alina Rautu, Ciobanu Dan & Constantin Ciprian, Diana Mirela Pruna, Ionut Musat, Iacob Emanuil Moldovan si Silviu Petrescu) au strans impreuna 1970 lei. 

Spectacol caritabil la Cafe Deko, organizat pe 13 mai. 8 artisti (Doru, Teo, Claudiu Popa, Daniel Harmanescu, Alex Serban, Radu, Cosmin Natanticu, Sorin Parcalab) si-au donat talentul, iar in total s-au strans 1100 lei.

Semimaraton OMV – Petrom. 10 fundraiseri au alergat la maraton (Maria Rus, Elena Avanu, Tatiana Mocanu, Iuliana Groza, Alina Toader, Alexandru Trifan, Dragos Ion, Marius Suteu, Florin Tanasescu si Cristina Zaharia) si au reusit sa stranga suma de 3335 lei.

Concert caritabil Playground for Education, organizat pe 28 mai la Beraria H. Au cantat pentru educatia copiilor din centre de plasament trupele Suie Paparude, Coma, Pixels, Harlequin_Jack si Les Elephants Bizarres. In total s-au strans 6000 lei.

La Concursul caritabil de Caiac de pe 4 iulie cei 9 vaslasi fundraiseri (Bogdan Ioniță, Beatrice Croitoru, Ștefan Chira, Marcel Ionescu, Ioana Loredana Dumitra, Laura Țandără, Irina Bercaru, Andreea si Cristina) au reusit sa stranga in total suma de 2400 lei, iar din donatiile de la eveniment s-au strans inca 235 lei.

La evenimentul caritabil cu tatuaje henna, organizat pe 9 iulie la Alandala, Laura Constantin a pictat tatuaje henna din care s-au strans 915 lei.

La evenimentul caritabil “Doneaza o clatita pentru educatie!”, care a avut loc la La un ceai pe 11 iulie, participantii au donat clatite preparate de Adina Chitu, in total strangandu-se suma de 850 lei.

Eveniment caritabil “Cosite impletite pentru Ajungem Mari”, organizat pe 5 august la J’ai Bistrot Bucuresti. Din impletiturile realizate de Roxana Voicu de la Braidy si donatia de la J’ai Bistrot s-au strans 420 lei.

La sedinta caritabila de yoga, sustinuta de Corina si Crista pe 26 iulie s-au strans 455 lei.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Descriere proiect Proiect prin care vrem sa le oferim 10 biciclete copiilor dintr-un centru pe care urmeaza sa il alegem

Proiectul in cifre: 10 biciclete

Campanie: august-septembrie, evenimentul urmand sa aiba loc la mijlocul lunii septembrie.

Costuri proiect: reparatii biciclete, transport, mentenanta, achizitionare de biciclete daca este cazul

Fonduri atrase:

suma de 1900 lei ramasa de la proiectul din 2014 + suma de 600 lei obtinuta prin intermediul unui eveniment caritabil organizat de voluntarul Cristi Orascu

Suntem in campanie de strangere de biciclete si urmeaza sa le daruim copiilor.

IMAG0988

 

Proiectul in 2015

Descriere proiect se organizeaza tabere pentru copiii din centre de plasament ce nu beneficiaza de nicio tabara vara aceasta: in sectorul 2 Casa din Tei si prescolarii de la Pinocchio 2, in sectorul 6 copii din familii defavorizate (sistemul de prevenire) si copii cu probleme de sanatate ce necesita insotitori si ingrijire speciala. Taberele vor avea loc la Busteni, la Pensiunea Amurgului, in doua perioade: 16-21 august si 27-1 septembrie

Proiectul in cifre 2 tabere a cate 28 si 37 de persoane, in perioadele 16 – 21 august si 27 august -1 septembrie.

Cost proiect: Cheltuieli de transport, cazare, masa, activitati educationale si recreative, excursii

Fonduri atrase:

La Campionatul caritabil de Catan de pe 15 martie participantii au strans impreuna suma de 9555 lei. 

La Concursul caritabil de Karaoke de pe 29 martie au participat 13 fundraiseri care au reusit sa stranga suma de 11000 lei.

La Concursul caritabil de Caiac, organizat pe 31 mai la Mogosoaia, au participat fundraiserii Daniel Lastofka, Cristinel Barbulescu, Florin Cazacu, Emilia Campeanu, Irina Bercaru, Alex Lumumbo Ionescu, Oana Cristea, Alex, Ramona Ursu, Radu Sovar, Elena Vavilov, Alexandra Manolache, Mircea Crivoi , Carmen Tofeni, Andreea Vatea si Ioana Corlatescu. Impreuna au strans suma de 6155 lei (5905 lei online pe platforma Galantom si 250 de lei cash la eveniment).

IMAG3261

Descriere proiect: Proiect prin care voluntarii insotesc copiii in activitati recreative si educative in afara centerlor: vizite la muzee, spectacole de teatru si film, plimbari in parc, picnicuri, iesiri in parcuri de aventura si distractii, tururi interactive ale orasului, etc.

Proiectul in cifre: 80 de iesiri cu grupuri de 4 pana la 150 de copii

Cost proiect: apa si gustarile pentru copii sunt achizitionate de voluntari deoarece inca nu avem suficiente fonduri

Fonduri atrase:

Prin colaborari cu Cinema AFI, Cinema Elvira Popescu, Cinema Hollywood Multiplex, Institutul Francez, Cinema Edu, Cinemateca, Academia Motanov am obtinut acces gratuit copiilor la filme si ateliere de film.

Prin colaborari cu Muzeul tehnic, Muzeul Pompierilor de la Foisorul de foc, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Militar, Muzeul Antipa am obtinut acces gratuit copiilor la vizitarea muzeelor.

Prin colaborari cu Littleimpro, Godot, Opera Comica, Arccub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul educational Replika am obtinut acces gratuit copiilor la spectacole si ateliere de teatru.

Prin colaborari cu Parc Aventura Herastrau, Gradina Botanica, Clubul Dinamo am obtinut acces gratuit copiilor la vizite si iesiri.

 

10675525_501086326713821_7014057368911043348_n

Descriere proiect: Proiect prin care incercam sa ii sprijim pe copii in descoperirea pasiunilor si a talentelor si in alegerea unei cariere. In luna iunie am organizat Conferinta de Orientare Profesionala la care au vorbit 30 de specialisti din diverse domenii: sportiv, economist, inginer chimist, inginer constructor, actor, papusar, pictor, politician, sofer de taxi, maseur, arhitect, grafician, fotograf, doctor, paramedic, dentist, cofetar, profesor, etc. Copiii au mai vizitat redactia si studioul de stiri Prima TV, au participat la o intalnire cu Divizia Canina a Politiei Romane, au vizitat Ambasada SUA.

Fonduri atrase: 

Prin colaborarea cu Connect Hub am obtinut spatiu pentru Conferinta de Orientare Profesionala.

Prin parteneriatul cu Politia Romana am obtinut acces copiilor la demonstratii specifice domeniului de lucru al Politiei si intalniri cu sfaturi in orientarea profesionala.

In parteneriat cu Prima TV si Pri.maria Sectorului 2 realizam campania “Crede in bine” prin intermediul careia copiii au vizitat studioul si redactia de stiri de la Prima TV

 

58

Proiectul pe scurt: Proiect foto de constientizare a nevoilor copiilor institutionalizati, in cadrul evenimentelor de strada si la festivaluri – Femei pe Matasari (7-8 iunie), Street Delivery (13-15 iunie), In Transylvania (12-13 iulie), Padina Fest (25-25 iulie). Paricipantii s-au pus in locul unui copil dintr-un centru de plasament, intr-o fotografie cu un cadru trist si banda de cenzura pe ochi, iar apoi am schimbat cadrul si ne-au spus in a doua fotografie ce ii face fericiti, pentru ca noi sa le putem oferi aceleasi lucruri si experiente frumoase copiilor. Proiectul a avut si rol de promovare Ajungem Mari si atragere de voluntari.

Proiectul in cifre: 9 zile de proiect 4000 de persoane au fost informate despre nevoile copiilor 300 de persoane au participat in proiectul foto

Cost proiect: Realizare instalatie, instalatie mobila, transport, workshop masti, deplasare Sambata de Sus, Padina -> 800 de lei

Fonduri atrase Fondurile au fost stranse din donatii la evenimente 400 lei Street Delivery, 70 lei In Transylvania 100 lei – donatie Cristina Covei – platforma Galantom – donatie zi de nastere Materiale workshop creativ- donatie Pictor Shop, Casa Retro! Instalatie “Da fericire mai departe!” – sprijin materiale, asamblare, concept si transport – Alexandru Podiuc, Luciano Pavone, Liviu Stefanescu

To Top