Centrul Educational Ajungem MARI este un proiect nou in cadrul programului Ajungem MARI, demarat in iulie 2019. Centrul Educational este situat in Bucuresti, zona Tineretului, si aici au loc cursuri si ateliere sustinute de profesori specialisti si de voluntari pentru copiii din centrele sociale si de plasament din Bucuresti si din Ilfov.
  
In fiecare weekend au loc cursurile grupelor de la cluburile de canto, dans si actorie, iar copiii si tinerii pot participa la consiliere individuala si de grup alaturi de psihologi. Organizam saptamanal ateliere de lucru manual, de cultură generală, de lucru pe calculator sau de gatit. Voluntarii sunt invitati sa vina cu idei și să își dea pasiunea mai departe, iar consilierul educational ii ajuta sa isi creeze atelierul. Copiii sunt insotiti la activitati de voluntari si/ sau de referenti/ educatori din centrele sociale.

Beneficii ale Centrului Educațional 
Centrul Educațional Ajungem MARI a devenit pentru copiii care il viziteaza un loc drag unde se simt bine, liberi, relaxati. Activitățile de aici le oferă ocazia să părăsească pentru câteva ore mediul în care locuiesc, să cunoască orașul în care trăiesc, să interacționeze cu alți copii din alte centre și să își întărească relația cu voluntarii. Aici copiii primesc confirmări, se simt mandri de rezultatele lor, devin mai increzatori in fortele lor si mai deschisi catre noi provocari.
_____________________________   

Structura centrului:
Centrul are 5 camere: fiecare amenajată corespunzător: camera de calculatoare, de relaxare, de consiliere, de actorie si de dans, ultimele doua fiind transformate si in sali de lucru la ateliere.

În camera de actorie copiii vin săptămânal să participe la ore de teatru, alături de un profesor specializat. Cursurile de actorie și teatru îi ajută să se descopere prin joc, să se deschidă în fața celorlalti, să își antreneze vorbitul în public, să coopereze mai bine în echipă și să devină mai disciplinați.  
 
În camera de dans au loc săptămânal cursuri alaturi de un profesor pasionat pe care copiii l-au indragit din prima clipa. Muzica îi liniștește de cele mai multe ori pe copii, le îndreaptă atenția spre frumos și le dezvoltă abilitățile de coordonare și echilibru. Dansul ajută și la îmbunătățirea memoriei și  creștere rezistența la efort. Totul pune în centru copilul și nevoia lui de a-și depăși limitele, nu este despre cum a dansat, ci despre faptul că nu a renunțat. 
 
În laboratul de TIC voluntarii Ajungem MARI fac săptămânal ore de informatică alături de copiii din centrele de plasament. Camera este dotată cu calculatoare, iar voluntarii au creat special un suport de curs, astfel încât să îi învețe pe cei mici programele de bază ale informaticii.  
 
În camera de terapie au loc ședințele individuale si de grup. Prin joacă sau folosind tehnica terapiei prin artă, psihologii Ajungem MARI îi ajută pe copii să își depășească anumite temeri, să isi inteleaga si controleze emoțiile. Adolescentii participa la sedinte de consiliere alaturi de psihologi care ii ajuta sa gestioneze problemele specifice mediului din care provin si ale varstei. Tot aici au loc cursuri de logopedie pentru micuții care au dificultăți în limbaj și au nevoie de sprijin pentru a se exprima corect.
 
În camera de relaxare copiii găsesc o multime de carti si jocuri pentru a-și petrece timpul liber. Este spațiul perfect care le oferă libertate și creativitate, sunt jocuri de societate, jocuri video, masa de fussball. Se pot juca alaturi de copii din alte centre si de voluntarii care le-au devenit prieteni.

Atunci cand nu participa la cursuri, copiii fac aici ore de pregătire la matematică, română sau engleză. Voluntarii care ii insotesc si ii ajuta sa invete afirma ca rezultatele sedintelor sunt vizibil mai bune pentru aceiasi copii la centrul educational decat in centrele/ apartamentele copiilor.
_____________________

Centrul Educațional Ajungem MARI este un proiect care a pornit cu sprijinul London Stock Exchange Group, prin Fundatia London Stock Exchange Group, care au inteles nevoia copiilor institutionalizati de suport pe termen lung si un spatiu in care sa se simta liberi pentru a se dezvolta. London Stock Exchange Group ne vor acorda in primul an al Centrului Educational, sprijin pentru inchirierea spatiului si pentru a sustine cursurile de teatru, dans si canto si cat mai multe workshop-uri si ateliere. Le multumim si ne dorim sa ramana parteneri pe termen lung in bucuria copiilor!

La amenajarea spatiului am primit foarte mult sprijin de la persoane fizice si companii, care ne-au donat mobilier sau electrocasnice. Le multumim din inima pentru tot sprijinul!

____________________________________

To Top