Portret de voluntar – Natașa Ecobescu – Ajungem MARI Gorj

Natașa Ecobescu, 34 de ani, este voluntara in echipa Ajungem MARI Gorj si ii sprijina alaturi de sotul ei, Gill, voluntar si el, pe copiii din Petresti de aproape 4 ani. O familie minunata care a ales sa se implice si sa dedice timp si pentru copiii si tinerii din centre care nu au parte de sprijinul constant al unei familii. Natasa a organizat pentru copii multe ateliere creative, a sustinut cursul de educatie financiara si antreprenoriala, ii asculta pe copii si au discutat despre probleme de viata, i-a ajutat cu pregatire pentru examenele scolare. Le-a devenit prieten si model copiilor cu care lucreaza, pe care ii asculta si ii incurajeaza constant, cu care discuta despre probleme de viata si ii ajuta cu sfaturi si raspunsuri la intrebarile pe care le au. 

 

Care este motivația ta principală pentru care ești voluntar la Ajungem Mari? 

Motivatia mea este dorinta de a da din putinul meu ( timp, resurse, cunostiinte) unor copii care din diverse motive au fost despartiti de parinti. Sa ii sprijin in indeplinirea dorintelor si sa petrecem impreuna timp de calitate.

 

Cum a fost prima zi de voluntar?  Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?

In prima zi am avut emotii groaznice. Mergeam acolo cu sufletul pe tava, dar cu toate recomandarile de la Emilia in gand. Una mi-a ramas intiparita in minte si nu credeam ca e posibil, dar dupa 3 ani am trait-o: “E bine sa nu aveti asteptari, ca sa nu fiti dezamagiti.” 

 

Ce rețineri, temeri ai avut la prima acțiune de voluntariat pentru ONG-ul Ajungem Mari? Cum s-au rezolvat? 

Ce-a mai mare temere a fost necunoscutul, dar s-a rezolvat de la sine de indata ce “am spart gheata” in socializarea cu copiii. Practic ei au fost cei care m-au facut sa trec peste aceasta temere.

 

Cum te ajută pe tine voluntariatul? Cum simți că te-a schimbat? 

Voluntariatul ma implineste, m-a ajutat sa ma dezvolt personal si emotional. Sunt mai deschisa, sunt mai sigura pe mine, abordez subiecte despre care nu credeam ca voi putea discuta in public. Voluntariatul este parte din mine, ma defineste.

 

Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului? 

Ce-a mai mare reusita a fost clar sa le castig inimile si ca le demonstrez ca sunt de incredere. Copii se schimba mereu in drumul lor prin viata, dar legaturile si amintirile construite cu ei vor fi mereu emotii pozitive ce ne vor unii in povestile noastre.

 

Ce moment din timpul acțiunilor de voluntariat ți-a rămas în suflet? 

Cel mai emotionant moment de pana acum a fost atunci cand Bogdan mi-a declarat ca pentru o persoana ca mine ar dormii si pe pres. Efectiv m-am topit. Stiu ca i-am multumit pentru sentimentul impartasit si l-am tinut strans in brate. 

 

Ai avut momente dificile? Cum ai trecut peste? 

Momente dificile, mai putine. Cred ca cel mai mai dificil mi-a fost sa-i captez si sa-i pastrez atentia lui Florin. Este o adevarata provocare mereu.😁 Inca mai avem activitati in care nu reusim sa fecem ce ne propunem. Ocazionale, dar sunt.

 

Ce le-ai spune persoanelor care se gândesc să facă voluntariat, dar tot amână momentul? 

Daca timpul este responsabil de amanarea momentului, atunci clar vor amana la infinit Timpul ni-l facem, nu-l avem. Mai ales in zilele astea cand totul se intampla cu viteza luminii. Si eu simt ca timpul zboara si trebuie sa ma impart intre o multime de responsabilitati, dar am facut din voluntariat o prioritate. Nu lasati pe maine ce puteti face azi. Copiii va asteapta!😘

 

Ai participat la grupurile de suport? Ce ai rezolvat/lămurit în timpul întâlnirilor cu psihologul?

Trebuie sa recunosc ca nu particip la grupurile suport asa cum mi-as dorii, dar mereu citesc si incerc sa gasesc solutii in materialele puse la dispozitie de Ajungem Mari. Sunt fan biblioteca si tot ce inseamna inspiratie.

 

Cum simți că te-a ajutat consilierea primită din partea specialiștilor Ajungem Mari?

Sfaturile sunt luminita de la capatul tunelului atunci cand crezi ca nu poti sa gasesti o solutie la situatiile in care te afli.

 

Mai vrei sa ne transmiti ceva?

Vreau din tot sufletul sa va multumesc pentru oportunitatea oferita de a ma transforma intr-un om implinit din punct de vedere emotional. Sunteti minunati!🤗🤗🤗🤗🤗

To Top