CAMPANII ACTUALE

Din dragoste, pentru sufletul copiilor din centrele de plasament

Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion plin cu dulciuri și jucării nu le poate aduce familia înapoi. Dar există un cadou ce le poate vindeca sufletul.

 

Putem pune un „globuleț” cu iubire, acceptare, viitor în bradul copiilor instituționalizați. Fii bun, nu doar de Crăciun!

CAMPANII ACTUALE

Din dragoste, pentru sufletul copiilor din centrele de plasament

Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion plin cu dulciuri și jucării nu le poate aduce familia înapoi. Dar există un cadou ce le poate vindeca sufletul. Putem pune un „globuleț” cu iubire, acceptare, viitor în bradul copiilor instituționalizați.

Fii bun, nu doar de Crăciun!

Despre programul educațional Ajungem MARI

Programul

Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate.

Punem accent pe creşterea încrederii copiilor în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să ducă o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.

Copiii

10.000 de copii intră anual în sistemul de protecţie, 1 din 10 copii este născut de o mamă minoră, 32% dintre copii ajung în centre din cauza sărăciei, iar 25% în urma abuzurilor suferite sau a neglijării.

Doar 6% din copiii aflaţi în sistemul de protecţie sunt adoptabili conform legii, 1 din 3 copii şi-a petrecut 90% din viaţă în sistemul de protecţie.

Voluntarii

Căutăm oameni cu inima mare care să le ofere copiilor din centrele de plasament 2 ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun. Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie, durează 8 luni. Copiii au nevoie de stabilitate în vieţile lor şi de încrederea că dacă îşi pun bazele în cineva, acel om nu va dispărea subit din viața lor.

PROIECTELE PERMANENTE Ajungem MARI

Programul național
de voluntariat

„Dă-ţi pasiunea mai departe” este pilonul programului educaţional Ajungem MARI. Desfăşurat la nivel naţional, proiectul oferă sprijin pe termen lung copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi prin implicarea a cât mai mulţi voluntari care devin pentru copii profesori, prieteni şi modele.

Ieșiri și excursii
în afara centrelor

Le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi. Fiecare ieșire din centru este o nouă experiență, iar timpul pe care îl petrec voluntarii alături de ei este mult mai apreciat decât jucăriile și hainele.

Psihoterapie

Ajutăm copiii şi tinerii din centrele de plasament să-şi îngrijească rănile emoţionale şi traumele căpătate în urma diverselor experienţe trăite. Centrele de plasament sunt pline cu copii care au nevoie să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să înveţe să-şi exploreze şi să-şi exprime în siguranţă emoţiile.

Sprijin pentru tineri

Îi ajutăm pe copiii și tinerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus. Este vârsta la care ei își formează visele și încercăm să le arătăm că prin determinare și o educație solidă și ei pot ajunge exact ce își doresc.

Cursuri vocaționale

Îi sprijinim pe copiii și tinerii din centre să se cunoască mai bine și să își dezvolte abilitățile. Prin activitățile incluse în proiect aceştia devin mai siguri pe ei, determinați și ambițioși, își descoperă abilitățile și limitele, toate acestea ajutându-i pe termen lung să se integreze în societate.

 

Tabere

„Vacanţa (te face) MARE” este un proiect ce constă în organizarea de tabere de dezvoltare personală sau de viață independentă pentru copiii și tineri instituționalizați şi din medii defavorizate.

 

Oameni cu inima MARE

Delia Lugojan, voluntar Ajungem MARI:
„Am învăţat despre o nouă lume despre care nu aveam habar.”

Să oferi din bunurile tale e extrem de valoros. Să oferi din sufletul tău este viaţa însăşi. Copiii din centrele de plasament au o mulţime de lipsuri, dar ele nu sunt dintre cele materiale, ci afective, emoţionale. Sunt copii care au cunoscut trauma de la vârste fragede, care au văzut lucruri pe care alţii le văd doar în filme şi care şi-au pierdut încrederea în ei şi în cei din jur. Delia Lugojan este voluntar la un centru de plasament din capitală şi ştie prea bine ce au nevoie să primească aceşti copii ca să aibă şansa unui viitor mai bun.

IMPLICĂ-TE

SMS

Trimite sms cu mesajul “IUBIRE” la XXXX! Donezi 4 Euro/lună și ajuți un copil să-și asculte sufletul

TRANSFER BANCAR

Donează prin transfer bancar direct în conturile asociației LINDENFELD

ONLINE

Donează folosind cardul bancar prin EUPLĂTESC

 

SPONSORIZARE

Descarcă aici contractul de sponsorizare

DONEAZĂ-Ți ZIUA

Donează-ți ziua folosind GANTOM

3,5%

Completează online, descarcă și trimite Formularul 230

APARIȚII MEDIA

Abonează-te la newsletter Ajungem MARi

Newsletterul nostru În Pauza MARE apare la sfârșitul fiecărei luni sub forma unei doze de BINE și de informații pe care să o iei în timp ce te relaxezi la o cafea sau un ceai. Citești povești de oameni mari care inspiră, dar afli și ce s-a mai întâmplat și cum te poți implica. 

Adresa ta de email: 

Oops!
It looks like you forgot to set your Mailchimp API key.

Toll Free: 1224 2234 LAW Fax: 1224 2235 225
Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804