In programul educational Ajungem MARI desfasurat de Asociatia Lindenfeld cautam multi voluntari seriosi si implicati, care sa le fie alaturi copiilor din centre de plasament, sa ii ajute sa invete cu drag, sa descopere lumea si sa ii motiveze sa lupte pentru un viitor mai bun, pentru a ajunge oameni MARI, independenți și responsabili.

Proiectul standard

Proiectul principal de voluntariat, „Da-ti pasiunea mai departe”, presupune 6 luni de implicare constanta timp de 3 ore pe saptamana in care voluntarii merg in centre in echipe de 2 si lucreaza cu o grupa de 3-10 copii, grupati in functie de varste, interese si abilitati. Centrele sunt situate in diferite zone din Bucuresti si din cele 25 de judete, iar repartizarea voluntarilor la centre se realizeaza in functie de programul lor si disponibilitatea de deplasare, de domeniile stapanite si de nevoile copiilor. Mai multe informatii – http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.


Voluntari din companii

Daca dintr-o companie sunt mai multi angajati care vor sa devina voluntari, acestia au doua variante de implicare. Fie sa mearga saptamanal 3 ore pe saptamana timp de 6 luni, dupa programul standard), fie sa se implice tot timp de 6 luni, dar pentru mai putine activitati, minim 6 iesiri sau vizite de orientare profesionala:

  • „Explorator pentru o zi”– îi însoțești pe copii și tineri la teatru, muzee, spectacole etc. îi încurajezi, îi înveți să se orienteze și cum să se comporte (alaturi de alti voluntari si educatori)
  • „Îndrăznește să visezi”– îi însoțești pe adolescenți și tineri în vizite de orientare profesională în diverse locuri de muncă, ca ei să descopere ce le place, la ce sunt buni și ce pot deveni (la sediul companiei tale sau în alte diverse locuri de muncă). 

Voluntarii nu au nevoie de experienta de predare sau lucru cu copiii si participa la un training despre specificul copiilor institutionalizati si metode interactive si atractive de educatie. Pentru companiile cu peste 20 de angajati inscrisi la voluntariat, training-ul poate fi sustinut la sediul companiei de catre un trainer Ajungem MARI. 

Voluntariat de o zi

Pentru angajații care nu se pot implica constant timp de 6 luni sau cei care vor mai întâi să-i cunoască pe copii, cea mai potrivită variantă este să-i primească pe copii la sediu într-o vizită interactivă de orientare profesională. La vizită participă maxim 10 copii și 3-5 sau chiar mai mulți angajați care le vorbesc copiilor din experiența lor despre ce înseamnă un loc de muncă. 

Poți citi aici mai multe despre planificarea unei vizite și ne poți contacta pe adresa emilia@ajungemmari.ro.


Ce presupune implicarea ca voluntar corporate în proiect?

– Disponibilitate timp de 6 luni, 5 ore pe luna – program flexibil, la alegere – voluntarul participa in functie de multe optiuni pe care le poate accesa lunar

– Seriozitate și respectarea angajamentelor – odata confirmata activitatea

– Lucru în echipă – voluntarii merg în echipe de 2 la o grupă de copii, iar la iesiri si vizite sunt mai multi voluntari si educatori insotitori

– Confidențialitate – voluntarii protejează imaginea, identitatea și istoricul copiilor 

– Abordare optimistă, atitudine deschisă – voluntarii se concentrează pe prezentul și viitorul copiilor, fără să îi victimizeze.

 


Planificare pentru modulul de toamna 2018-primavara 2019 (flexibil pentru companii):

August-septembrie: perioada de înscrieri // Septembrie: training-urile de formare a voluntarilor // Octombrie: repartizarea voluntarilor la copii și organizarea activitătii  // Noiembrie: începerea propriu-zisa a activității// Noiembrie-aprilie – activitati la copii

Această planificare diferă în funcție de numărul voluntarilor înscriși în fiecare judet. Voluntarii primesc toate informațiile pe e-mail după înscriere referitor la situația în județul lor.

Termen limita de inscriere: 9 septembrie (ne puteți contacta și ulterior și putem adapta o variantă de implicare)

 


Unde se desfășoară proiectul?

Proiectul se desfășoară în București și 24 de județe: Arad (Arad), Argeș (Pitești, Câmpulung), Bacău (Bacău), Brăila (Brăila), Bihor (Oradea, Saniob), Botoșani (Botoșani), Brașov (Codlea, Târlungeni, Săcele, Rupea, Dacia), Buzău (Buzău), Constanța (Constanța, Agigea), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmbovița (Târgoviște), Dolj (Craiova), Galați (Galați), Hunedoara (Deva), Gorj (Târgu Jiu), Iași (Iași), Ilfov (Periș, Voluntari), Mureș (Târgu Mureș, Reghin), Neamț (Piatra Neamț), Prahova (Plopeni, Ploiești, Sinaia, Câmpina), Sibiu (Sibiu, Orlat), Suceava (Suceava), Timiș (Timișoara, Recaș), Vrancea (Focșani).


Cum te înscrii că voluntar?

Te poti inscrie alaturi de mai multi colegi din companie si putem discuta detaliile si pasii la telefon 0721793352 sau pe e-mail la office@ajungemmari.ro.

Daca totusi te inscrii singur sau alaturi de doar cativa prieteni sau colegi, inseamna ca optezi pentru proiectul standard si poti citi aici despre modul in care se desfasoara proiectul si pasii de inscriere – http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.

 

To Top