FĂ BINE CA SĂ FIM BINE!
DEVINO VOLUNTAR PENTRU COPIII ABANDONAȚI

Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari care să le fie alături copiilor abandonați.

 

Copiii din sistemul de protecție își trăiesc viața cu griji, frici și anxietate. Simt că nu au putere să meargă mai departe și să lupte cu traumele emoționale. Ca să ajungă MARI, copiii din sistemul de protecție au nevoie de oameni cu suflet bun care să le devină prieteni, modele, pe care să se bazeze în momente importante din viața lor. Cu ajutorul unei rețele de voluntari în București și în 24 de județe din țară, Ajungem MARI vine în sprijinul lor pentru a le oferi șansa la un viitor mai bun.

Căutăm 1.000 voluntari pentru cei peste 3.000 de copii abandonați din Capitală și 24 de județe din țară.

Voluntarii ar urma să-și petreacă 2 ore pe săptămână cu copiii, în format fizic, oferindu-le ajutor la teme, meditații, șansa la o viață normală și viitor. Copiii au nevoie de pregătire școlară, consiliere vocațională, excursii, și mai presus de orice, de un prieten.

Vrei o provocare în viața ta? Vrei să ieși din zona de confort? Dezvoltare personală? La noi ai parte de toate!Să fii voluntar Ajungem MARI este o mare responsabilitate, dar şi o extraordinară bucurie. Nu trebuie să ai un talent aparte, ci trebuie să faci ceva la care ne pricepem cu toții, să faci Bine. Vei lucra însă cu inimi fragile şi suflete mari, aşa că ai nevoie de empatie, de dorinţa de a avea impact în mod real și de asumarea acestei responsabilități.

Tocmai de aceea, te rugam ca înainte de a te înscrie, să parcurgi toate informațiile de mai jos pentru a înțelege exact cum funcționează programul de voluntariat, cum sunt copiii cu care vei lucra, care sunt nevoile și ce activități vei face cu ei.

Pornim o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel cu paşi mici, lumea copiilor instituționalizați. Căutăm 1.000 oameni cu inima mare care să le ofere copiilor noștri 2 ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun.

Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie începe în 15 noiembrie 2023 și durează până în 30 iunie 2024. Copiii au mare nevoie de implicare și stabilitate. E important ca voluntarii care se alătură programului să rămână cu ei o perioadă mai îndelungată, să nu dispară brusc din vieţile lor și să fie abandonați din nou.

Ședintele de lucru cu copiii vor fi stabilite de comun acord de la începutul modulului și vei păstra acest program pe parcursul întregului modul. De exemplu, vei lucra cu copiii sâmbătă de la ora 10.00. În funcție de vîrsta copiilor, este recomandat ca ședințele să dureze 1h – 1h 30′ sau 1h 30′ – 2h. Vei dedica înca 30 de minute pregătirii lecției. Dacă timpul îți permite, poți lucra pe rând cu două grupe de copii, câte o oră cu fiecare.

Vei lucra săptămânal cu 1-6 copii. În funcție de cunoștințele tale și de nevoile lor, vei fi repartizat pentru: a-i ajuta cu pregătirea școlară la materiile pe care le cunoști, pentru a-i însoți la ieșiri și excursii în afara centrelor, pentru a organiza ateliere creative și de dezvoltare personală (avem pregătite suporturi de curs cu toate activitățile și jocurile). 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804