Nevoile copiilor

Copiii institutionalizati se confrunta adesea cu probleme de integrare si probleme in educatie. Ei au nevoie de ajutor pentru pregatire suplimentara la mai multe discipline, dar si de activitati creative, care sa ii ajute sa se dezvolte si prin care sa isi descopere si imbunatateasca abilitatile.

Mai mult decat atat, au nevoie de afectiune, incurajare si incredere, fara de care intampina dificultati de relationare in societate si dezvolta complexe sociale.

Pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, stimularea increderii in fortele proprii, a capacitatii de concentrare şi a abilitaţilor sociale, de relationare si de comunicare, copii din centrele sociale au nevoie de o abordare mai apropiată în procesul de învăţare şi de deschiderea a noi perspective.

Viziune

Prin cursuri, ateliere, excursii, etc, cu incurajare afectiune, experinte noi, copii din centre pot ajunge mari. Lucram pe termen lung si odata ce am incepit cu niste copii, mergem in continuare la ei si le urmarim evolutia.

Scopul programului educational Ajungem Mari este de a reduce trauma institutionalizarii, a abandonului si a separarii de familii pentru copiii din centre de plasament. Vrem sa ii ajutam sa se dezvolte armonios, sa prinda incredere in ei si sa isi descopere pasiuni si abilitati care sa ii recomande pentru o profesie. Lucrul intensiv alaturi de voluntari ii ajuta pe copii sa isi insuseasca valori si sa se cunoasca mai bine, sa constientizeze faptul ca isi pot depasi conditia si ca trebuie sa se fereasca de tentatiile strazii – droguri, prostitutie. Voluntarii devin exemple pentru copii si ii motiveaza sa continue educatia pentru a nu se intoarce in strada.

To Top