Programul educațional Ajungem MARI – Asociația Lindenfeld

Ajungem MARI este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate.

Asociația a fost fondată în 2013 de 3 tineri care își doreau să aducă schimbări în societate, iar programul educațional Ajungem MARI a pornit în 2014. Scopul programului este să îi sprijine pe copii și tineri să ajungă oameni MARI, responsabili, independenți și fericiți. 

Programul educațional Ajungem MARI a demarat în București pe 8 iunie 2014, cu fonduri 0 și s-a extins rapid, incluzând tot mai mulți copii.

Extinderea națională a început la 1 an de la lansare, în 4 județe: Cluj, Iași, Timiș și Buzău.

În următoarele 6 luni, ne-am extins în alte 10: Brăila, Brașov, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Alba, Arad, Ilfov și Argeș. 

Alte 10 județe au fost incluse în 2016: Bacău, Bihor, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Mureș, Neamț și Vrancea. 

Astfel, în 2016 programul nostru era implementat în 24 de județe, cu sprijinul coordonatorilor locali voluntari. 

În prezent, în București și cele 23 de județe în care suntem prezenți, 2.500 de copii și tineri minunați instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe frumoase, de formare. 

Lucrăm în special cu copiii din centre de plasament de stat, iar odată acoperite aceste centre, ne îndreptăm și spre copiii din centre de zi de stat sau centre private. Odată incluși în program, copiii sunt susținuți să ajungă MARI până când ies din sistemul de protecție a copilului.   

Copiii și tinerii au mult potențial, dar puțină încredere în forțele proprii și sunt afectați de separarea de familie și creșterea în instituții. Ei au nevoie de relații cu adulți care să le devină prieteni și modele, să le ofere sprijin și încurajare, să le deschidă oportunități și să îi motiveze să își continue educația. 

Pentru educația lor, organizăm anual noi recrutări pentru a asigura numărul optim de voluntari. Aproximativ 1.600 de voluntari vizitează săptămânal copiii, timp de cel puțin 8 luni, după care sunt sprijiniți să continue, prin training-uri și consiliere.  

Credem în șansele tuturor copiilor, în sprijin pe termen lung și consecvență, acceptare necondiționată, încurajare permanență, răbdare și perseverență. 

Poți descarca de aici Prezentarea programului. Pentru a afla mai multe despre activitatea noastră, îți recomandăm să citești Raportul anual pentru 2019.


Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. 

Asociația a fost înființată în 2013 și este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 503/A/2013.

Asociația Lindenfeld, CIF: 32059804, este eligibilă pentru sponsorizări deductibile conform deciziei Administrației Sector 1 a Finanțelor Publice cu nr. 294578 din 17.04.2019 și se regăsește în Registrul entităților/unităților de cult pe website-ul ANAF (căutare cu CIF).


PROIECTE

Programul contine proiecte permanente care răspund pe termen lung nevoilor reale ale copiilor instituționalizați și din centre de plasament și pun accent pe creșterea încrederii copiilor în forțele proprii, formarea de abilităti și transmiterea unor valori pentru o viată demnă și sănătoasă. 

Cele 5 proiecte permanente 
 • Dă-ți pasiunea mai departe – peste 1600 de voluntari îi vizitează săptămânal pe cei peste 2500 de copii pentru ședințe interactive de pregătire sau recuperare școlară, ateliere creative, de dezvoltare personală sau de cultură generala
 • Explorator pentru o zi – copiii descoperă lumea din afara centrelor de plasament alături de voluntari prin excursii și ieșiri educative
 • Prinde formă – copiii participă la cursuri vocaționale în afară centrelor, la ateliere de dezvoltare personală, ședințe de psihoterapie și logopedie
 • Îndrăznește să visezi – adolescenții și ținerii descoperă ce pot și vor să facă mai departe prin vizite de orientare profesională în diverse locuri de muncă și prin consiliere vocațională; în funcție de pasiuni și abilități, pot participă la cursuri de calificare, stagii de practică sau se pot angaja
 • Vacanța (te face) MARE – tabere de dezvoltare personală la munte, cu multe jocuri și excursii

În cadrul acestor proiecte permanente sunt integrate proiecte punctuale, cum ar fi cele de educație financiară, educație antreprenorială, educație civică. educație pentru sănătate, mentorat pentru adolescenți

___________________________________________

APRECIERE 

Programul Ajungem MARI este apreciat în special de copii, care abia așteaptă să îi reîntâlnească pe voluntari și să participe la activități împreună. Voluntarii sunt pentru ei prieteni și modele: “buni, calzi, prietenoși, veseli, de încredere, serioși și își respectă promisiunile”.

Ne bucurăm și de aprecierea reprezentanților instituțiilor partenere, Direcțiile de Protecție și centrele, care înnoiesc anual colaborarea.

În 2016 Programul Ajungem MARI a primit recomandare din partea Ministerul Muncii pentru a fi implementat în sprijinul cât mai multor copii vulnerabili din Romania.

Programul a primit recunoaștere încă din primul an și a fost premiat la:

 • Gala Nationala a Voluntarilor 2020 –  Premiul I la Proiecte de Voluntariat pentru Proiectul “Ajungem MARI si Responsabili”
 • Gala Nationala a Voluntarilor 2020Premiul II la Programe de Voluntariat pentru Programul “Da-ti pasiunea mai departe”
 • Gala Oameni pentru Oameni 2019Premiul pentru Curaj pentru Asociația Lindenfeld
 • Gala Nationala a Voluntarilor 2018 –  Premiul I la Proiecte de voluntariat Corporate pentru Proiectul “Ajungem MARI Antreprenori” 
 • Scrisoare de recomandare si apreciere din partea Ministerului Muncii si Familiei – 2016 
 • Gala Națională a Voluntarilor 2015 – premiul pentru Proiectul Anului în educație
 • Gala Proiectelor pentru Tineret Timiș – premiul pentru Proiectul anului 2015 în domeniul umanitar și sănătate
 • Gala Națională a Voluntarilor 2014– 3 nominalizări și premiul Voluntarul Anului în Educație pentru fondatorul Ajungem MARI
 • Gala Societății Civile 2014 – premiul II la secțiunea Proiecte de voluntariat 

 

To Top