Consiliere vocațională pentru tinerii instituționalizați

Anul acesta, așa cum ne-am propus, ne-am axat mai mult pe nevoile tinerilor care se pregătesc pentru a părăsi sistemul de protecție. Suntem bucuroși că am putut veni în sprijinul lor, alături de mai mulți specialiști dornici să îi înțeleagă și să îi îndrume, prin ședințe de consiliere vocațională care i-au ajutat să se cunoască mai bine, să își stabilească un parcurs profesional, să învețe să ia decizii și să facă primii pași conform planurilor create împreună.

Tinerii instituţionalizaţi, acces la şedinţe de consiliere vocaţională

De la începutul anului am putut susține 147 tineri la consiliere vocațională și 13 consilieri s-au implicat în acest demers. 52 dintre tineri au încheiat deja procesul de consiliere: şi-au clarificat opţiunile de liceu, şcoală profesională, postliceală sau facultate, au descoperit ce curs de calificare li se potriveşte ori s-au angajat. Au discutat despre importanţa continuării studiilor, despre piaţa muncii şi alternative de cariere, despre impactul deciziilor lor pe termen lung.

Cu ajutorul consilierilor vocaţionali tinerii au analizat aspiraţiile profesionale și priorităţile personale în vederea continuării traseului educațional, integrării pe piața muncii și dezvoltării profesionale.

Alături de consilierii vocaţionali tinerii/copiii au identificat nevoile de instruire şi au analizat programe de formare profesională în conformitate cu profilul profesional, domeniile de interes şi tendinţele pieţei muncii. 19 dintre participanţii la procesul de consiliere vocaţională au finalizat un curs de calificare, 4 sunt în prezent incluşi într-un program de formare profesională şi alţi 4 urmează să înceapă cât de curând.

3 tineri s-au angajat în magazine, patiserii şi restaurante, iar un tânăr student pasionat de tehnologie s-a angajat la un service de calculatoare.

Astăzi avem 14 tineri în căutarea unui loc de muncă iar consilierii vocaţionali le acordă suport în vederea stabilirii profilului profesional (identificarea şi înregistrarea experienţei, educaţiei, pregătirii profesionale ș.a.), i-au ajutat să işi scrie CV-ul, să se pregătească pentru interviu, să înveţe să caute locuri de munca, cum să se prezinte la telefon, cum să se poarte la întâlniri.

Tinerii şi-au explorat opţiunile, au completat teste de personalitate şi teste de interese profesionale şi au tras concluzii preţioase despre cum să îşi contureze planul de viaţă profesională, despre sacrificiile necesare şi importanţa păstrării motivaţiei, au beneficiat de suport în stabilirea unui set de obiective și a unui plan de acțiune privind cariera.

Proiectul este finanțat cu sprijinul sponsorilor care au direcționat 20% din impozitul pe venit/profit, prin susținerea înotătorilor și donatorilor de la Swimathon București și prin susținerea fundraiserilor de pe platforma Galantom. 

Vă mulțumim din suflet pentru toată susținerea oferită!

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804