Pe lângă ședințele de consiliere vocațională, voluntarii au înscris și adolescenți cu vârste mai mici la ședințe de coaching, adolescenți care ar avea nevoie de îndrumare pentru a face pașii potriviți carierei dorite sau pentru a continua studiile și a nu se demotiva.
De-a lungul procesului de coaching, adolescenții au învățat să-și creeze noi obiceiuri, gânduri, dorințe, valori și o viață mai fericită și mai bună, astfel încât să nu mai vadă lumea ca fiind un loc nedrept, crud, unde să le fie greu să fie împliniți și fericiți.
Cu ce îi ajută coaching-ul pe adolescenți
Ședințele de coaching le oferă adolescenților șansa de a găsi metode de gestionare a stresului, creșterea motivației, îmbunătățirea comunicării cu sine și cu ceilalți, eliminarea convingerilor limitative, îi învață să identifice sursa convingerilor lor, să recunoască impactul acestora asupra vieții lor, să examineze validitatea lor și să le elimine în cazul în care nu le sunt utile, îi învață să-și identifice punctele forte din interior, învață să rămână puternici, chiar dacă uneori viața nu se întâmplă așa cum ar vrea ei, învață să obțină control asupra minții lor și corpului lor, vor ști să discearnă între ceea ce-și doresc ei cu adevărat și ceea ce sunt de fapt dorințele altora pentru ei, proiecțiile altora asupra lor.
Programul de coaching pentru adolescenți este unul orientat spre viitor, nu se concentrează pe trecut, nu se pun etichete, nu se caută oameni și circumstanțe. Se face evaluarea prezentului, se construiește viitorul, se planifică o frumoasă călătorie prin viață. Pentru că nimeni nu învață la școala de șoferi să se uite în spate, ci în față, pentru a ajunge la destinație în siguranță. În spate ne uităm fugitiv doar în oglinzile retrovizoare. Adolescenții vor învăța că noi toți avem dureri legate de trecutul nostru, dar cu toate acestea putem reuși în viață și putem fi fericiți, dacă dorim asta.
16 adolescenți au participat la 97 de sesiuni individuale, iar 6 dintre ei continuă să lucreze pentru atingerea obiectivelor stabilite. Alți 33 adolescenți au participat la serii de cate 15 ateliere de grup pentru a-și descoperi interesele, valorile, trăsăturile de personalitate și ce presupun meseriile le care le au în minte, de ce studii au nevoie și ce pași au de făcut pentru a ajunge unde își doresc.
În acest proiect lucram cu 7 specialiștii în coaching care au pus mare accent pe consolidarea motivației adolescenților și pe stabilirea unui plan de creștere și dezvoltare pentru atingerea obiectivelor și valorificarea potențialului.
Suntem încrezători că toate aceste experiențe clădesc în adolescenții noștri încredere în forțele proprii, speranță că viitorul poate fi mai bun și un sentiment de control asupra propriului destin. Continuăm să le fim aproape și le ținem pumnii să reușească în tot ceea ce își propun.
Proiectul este finanțat cu sprijinul înotătorilor și donatorilor de la Swimathon București și prin susținerea fundraiserilor.
Vă mulțumim din suflet pentru susținere!