10 ani de fapte bune

Campul Ajungem MARI

Un deceniu de fapte bune merită o aniversare pe măsură, aşa că la început de iulie am organizat cel de-al doilea camp din istoria Ajungem MARI.

A fost un weekend plin, dedicat voluntarilor noştri fabuloşi care schimbă lumea copiilor din sistemul de protecţie. De 10 ani ei sunt cei care oferă timp, energie şi multă iubire copiilor şi tinerilor mai puţin norocoşi. Peste 100 de voluntari şi coordonatori din toată ţara au participat la ateliere creative şi informative, s-au jucat şi au împărtăşit poveşti de viaţă şi din activitatea de voluntariat.

Programul

Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Avem proiecte permanente dezvoltate pentru a răspunde nevoilor reale ale copiilor din sistemul de protecţie. Punem astfel accent pe creşterea încrederii copiilor în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să ducă o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.

Peste 1.400 de voluntari merg săptămânal la cei peste 3.000 de copii şi tineri incluşi în program, timp de cel puţin 8 luni.

Copiii

Copiii instituţionalizați se confruntă adesea cu probleme de integrare în societate și cu faptul că au lacune în educație. Au nevoie de ajutor pentru pregătire suplimentară la mai multe discipline, dar și de activități creative, care să îi ajute să afle ce le place, spre ce au înclinaţii şi ce ar putea dezvolta pentru ca să-şi asigure un viitor luminos.

Copiii din sistem au nevoie de afecțiune, încurajare și încredere pentru a putea depăși dificultățile de relaționare în societate. Iar aceasta este principala misiune a noastră: să fim lângă ei, să îi ajutăm şi să le dăm aripi.

Voluntarii

Copiii şi tinerii din sistemul de protecţie au extrem de mult potenţial, umbrit însă de lipsa de încredere în ei şi afectat de separarea de familie. Au nevoie de relaţii cu adulţi care să le devină prieteni şi modele, să le ofere sprijin şi încurajare, să îi motiveze să îşi continue educaţia şi să le arate câte oportunităţi există şi cum le pot accesa.

Organizăm anual noi recrutări de voluntari, astfel încât să asigurăm constant numărul optim. Voluntarii sunt sprijiniţi în acest demers prin training-uri şi consiliere periodice. Voluntarii se implică prin ședințe interactive în centre și activități în afara centrelor.

REZULTATE 2023

0
IEȘIRI ȘI EXCURSII ORGANIZATE
0
CURSURI VOCAȚIONALE
0
COPII LA PSIHOTERAPIE
0
COPII ŞI TINERI ÎN TABERE
0
CONSILIERE VOCAȚIONALĂ
0
CURSURI CALIFICARE

IMPLICĂ-TE

REDIRECȚIONEAZĂ 3,5%

Completează formularul 230 pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul tău pe venit către Ajungem Mari și schimbă viața unui copil abandonat!

DONEAZĂ-ȚI ZIUA

Donează-ți ziua folosind platforma GALANTOM și transformă cadourile de ziua ta în experienţe frumoase pentru copiii instituționalizați.

SPONSORIZARE

Descarcă aici contractul de sponsorizare, completează-l cu datele companiei tale și trimite-l la adresa sponsorizari@ajungemmari.ro

PROIECTELE PERMANENTE

Programul național
de voluntariat

Programul naţional de voluntariat este pilonul programului educaţional Ajungem MARI.

Desfăşurat la nivel naţional, proiectul oferă sprijin pe termen lung copiilor instituţionalizaţi prin implicarea a cât mai mulţi voluntari care devin pentru copii profesori, prieteni şi modele. Voluntarii merg săptămânal în centre şi îi ajută pe copii la pregătirea pentru şcoală, susţine ateliere creative etc.

Excursii și ieșiri
în afara centrelor

Excursiile și ieșirile sunt modalitatea prin care le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi.

Fiecare ieșire din centru este o nouă experiență, iar timpul pe care îl petrec voluntarii alături de ei este mult mai apreciat decât jucăriile și hainele, de exemplu, pe care le primesc drept donații.

Psihoterapie
și logopedie

Proiectul dedicat psihoterapiei este menit să îi ajute pe copiii şi tinerii din centrele de plasament să-şi îngrijească rănile emoţionale şi traumele căpătate în urma diverselor experienţe trăite.

Centrele de plasament sunt pline cu copii care au nevoie să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, să înveţe să-şi exploreze şi să-şi exprime în siguranţă emoţiile, să câştige încredere în ei, dar şi în ceilalţi.

Cursuri
vocaționale

Cursurile vocaționale sunt esențiale pentru copiii și tinerii instituționalizați, care în acest fel reușesc să se cunoască mai bine și să își dezvolte abilitățile.

Prin activitățile în care îi implicăm aceştia devin mai siguri pe ei, determinați și ambițioși, își descoperă abilitățile și limitele, toate acestea ajutându-i pe termen lung să se integreze în societate și să devină independenți după ce părăsesc centrele de plasament.

Consiliere și cursuri
de calificare

Cu ajutorul acestui proiect îi ajutăm pe copiii și tinerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus.

Copiii care stau în centre cunosc puține lucruri despre lumea din jur și ce presupune să ai o anumită profesie sau să mergi la serviciu. Percepția lor asupra realității este limitată la viața din centru și orele de la școală.

Tabere de dezvoltare
personală

Organizarea de tabere de dezvoltare personală sau de viață independentă pentru copiii și tineri instituționalizați şi din medii defavorizate are efecte extraordinare asupra acestora.

Taberele de dezvoltare personală presupun organizarea de drumeții, vizite la obiective, seri tematice, jocuri de echipă, improvizație, iar cele de viață independentă conțin exerciții practice de viață independentă.

VOLUNTARII, "MOTORUL" AJUNGEM MARI

Donează și susține viitorul copiilor și tinerilor abandonați!

Donațiile tale se transformă în cursuri interactive, în ieșiri, în formarea voluntarilor și îndrumarea lor pentru a-i susține pe copii cât mai mult!

Copiii și tinerii instituționalizați cu care lucrăm au nevoie de sprijin pe termen lung, de îndrumare și încurajare constantă! Ajută-ne să le putem fi în continuare alături!

Ne bucurăm enorm când sprijinul tău este recurent, lună de lună. Dacă donezi online prin card poți selecta o donație singulară sau lunară. Fiecare sumă se adună și contează!

Îți mulțumim mult pentru sprijin! Împreună îi putem susține pe copii să Ajungă MARI.

IMPLICĂ-TE

TRANSFER BANCAR

Donează prin transfer bancar direct în conturile asociației Lindenfeld. Copiii și tinerii instituționalizați au nevoie de sprijin pe termen lung.

SMS

Copiilor abandonați nu le putem aduce familiile înapoi, dar le putem vindeca sufletele. Trimite SMS la numărul 8864, cu textul “IUBIRE” și donezi 4 euro/lună.

PAYPAL

Fii unul dintre prietenii Ajungem Mari care le construiesc viitorul copiilor instituționalizați! Donează folosind cardul bancar prin PAYPAL

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru "În Pauza MARE" și citește povești de oameni mari care inspiră. Afli și ce s-a mai întâmplat în lumea Ajungem Mari.
Newsletter-ul îl vei primi la sfârșitul fiecărei luni sub forma unei doze de BINE și de informații pe care să le iei în timp ce te relaxezi la o cafea sau un ceai.

APARIȚII MEDIA

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804