Programul Ajungem MARI in 2014

 

Programul educational Ajungem MARI a demarat pe 8 iunie 2014 pentru a veni in sprijinul copiilor si tinerilor institutionalizati si din medii defavorizate. Principale proiecte au fost structurate de la inceput ca fiind proiecte permanente care se vor desfasura pe termen lung si nu vor depinde de finantarile atrase ( de exemplu, nu se vor incheia odata cu epuizarea fondurilor pentru un proiect de 1 an).

Initiatoarea programului Ajungem MARI a fost Iarina Taban (25 de ani), care a demarat activitatile in urma experientei intr-un centru de plasament si a experientei de coordonare a voluntarilor intr-un alt proiect educational. Curand s-au alaturat programului Ina Cristea (16 ani), coordonator de voluntari pentru Bucuresti si alti voluntari si coordonatori de voluntari, majoritatea liceeni. Iarina este desemnata in decembrie 2014 „Voluntarul anului in educatie” la Gala Nationala a Voluntarilor pentru initierea si dezvoltarea programului Ajungem MARI.

Proiecte implementate

„Da-ti pasiunea mai departe” – 70 de voluntari implicati 2 ore/saptamana in perioada iulie – septembrie in sprijinul educatiei a 150 de copii din 7 centre sociale din Bucuresti; 150 de voluntari implicati 2 ore/ saptamana in perioada octombrie 2014 -februarie 2015 in sprijinul educatiei a 300 de copii din 15 centre sociale din Bucuresti.

„Vacanta (te face) MARE” – 25 de copii participa intr-o tabara de dezvoltare personala la munte alaturi de voluntari care ii ajuta sa isi imbunatateasca abilitatile si sa capete incredere in ei

„Invata sa pedalezi” – 10 biciclete donate copiilor din 2 centre in subordinea DGASPC Sector 6 si lectii de pedalat pentru copiii care au primit bicicletele.

„Prinde forma” – ateliere de improvizatie si teatru-forum pentru 15 copii dintr-un centru de primire in regim de urgenta; workshop de schimb cultural cu studenti Erasmus

„Explorator pentru o zi” – 14 iesiri la film, teatru si spectacole pentru copii alaturi de voluntari; 16 copii au participat la prima excursie organizata la Mogosoaia si ateliere creative de toamna

Alte activitati

  • Campania ”Daruieste Orice” – donatii de haine, jucarii si alimente pentru familii defavorizate din comuna Ciorogarla – satele Ciorogarla si Darvari
  • incheierea de parteneriate cu institutii de protectie a copilului – DGASPC Sector 1, 2, 3 si 6
  • participarea la evenimente de promovare – Street Delivery, Bikefest, Gala Social Art
  • participarea la evenimente de de strangere de fonduri – Ciclaton, Swimathon, Maratonul Transilvaniei, Maratonul Bucegilor, Purna, Black Light, Be a Santa.

Fonduri atrase

Programul a pornit cu fonduri 0 si a fost sustinut in primul an doar prin evenimente caritabile sportive partenere (Ciclaton, Swimathon, Maratonul Transilaniei in cadrul festivalului In Transylvania, Maratonul Bucegilor in cadrul festivalului Padina Fest) si cateva donatii punctuale.

To Top