Scopul programului Ajungem Mari este de a reduce trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie pentru copiii din centre de plasament. Vrem sa ii ajutam sa se dezvolte armonios, sa prinda incredere in ei si sa isi descopere pasiuni si abilitati care sa ii recomande pentru o profesie.

Proiecte educationale

  • Cu voluntari – Prin proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe”, tineri liceeni si studenti sustin cursuri saptamanale in centre, prin jocuri si activitati interactive care sa ii ajuta pe copii sa se dezvolte si sa isi deschisa perspectivele.
  • Cu traineri specializati care sa sustin workshop-uri lunare pe diverse teme – dans contemporan, terapie prin ras, public speaking, ateliere de creatie, teatru etc. Toate aceste activitati ii ajuta pe copii sa isi descopere abilitati si sa prinda incredere in fortele lor, sa invete sa lucreze in echipa si sa se respecte unii pe altii.
  • Cu profesionisti din diferite domenii – Ii ajutam pe copiii institutionalizati sa faca primii pasi in orientarea profesionala si sa indrazneasca sa tinteasca mult mai sus. Este varsta la care isi formeaza visele si vrem sa inteleaga ca prin determinare si o educatie solida si ei pot ajunge exact ce isi doresc. Impreuna cu parteneri din mediul de afaceri si aria culturala, ne dorim sa le deschidem portile companiilor, fabricilor, salilor de spectacol, televiziunilor, ca mai apoi, odata ce isi descopera si dezvolta abilitatile, sa isi poata alege un traseu profesional.

Activitati socio-recreative

  • Vrem sa le cream amintiri frumoase, oferindu-le ocazia sa iasa din centrele in care sunt inchisi, pentru a petrece o zi la muzeu, la teatru, la film, in parcuri de distractii si aventuri, dar mai ales, in excursii si tabere. E greu de imaginat cum unii copii nu ies nici macar in curtea centrelor si multi dintre copiii din sistem nu isi pot aminti o zi frumoasa din viata lor.

 

Proiectele noastre

Da-ti pasiunea mai departe!

Voluntariat – joc si dezvoltare personala.Programul nostru de voluntariat Da-ti pasiunea mai departe se adreseaza in special tinerilor liceeni si studenti, dar si tinerilor profesionisti, adultilor si chiar pensionarilor.Ne dorim ca cei care au o pasiune, sa le-o transmita mai departe copiilor si tinerilor din centre.

Citeste mai mult
Explorator pentru o zi

Pe langa portile fabricilor si companiilor, deschidem portile muzeelor, parcurilor de distractii, teatrelor, salilor de cinema si galeriilor de arta. Ii invitam pe copii si tineri sa exploreze orasul si sa cunoasca oameni si povestile din spatele cladirilor, sa decopere Gradina Botanica si parcurile din Bucuresti, dar si locurile frumoase din imprejurimi.

Citeste mai mult
Indrazneste sa visezi!

Prin proiectul Indrazneste sa visezi! vrem sa ii ajutam pe copiii institutionalizati sa faca primii pasi in orientarea profesionala si sa indrazneasca sa tinteasca mult mai sus.

Este varsta la care ei isi formeaza visele si vrem sa inteleaga ca prin determinare si o educatie solida si ei pot ajunge exact ce isi doresc.

Citeste mai mult
Invata sa pedalezi!

Vrem sa le oferim copiilor din centre de plasament cat mai multe amintiri frumoase!

Si pentru ca suntem fani ai sportului si al unui stil de viata sanatos, ne-am gandit sa le oferim copiilor o bucurie sportiva, in aer liber – ii invatam sa mearga pe bicicleta!

Citeste mai mult
Prinde forma!

Organizam lunar in centre ateliere creativi si cursuri care sa ii dezvolte pe copii si adolescenti: public speaking, teatru, teatru in limba engleza, papuserie, modelaj in lut, pictura, scriere creativa, terapie prin ras si multe altele.

Citeste mai mult

To Top