Devino voluntar

Proiectul a demarat in Bucuresti in vara 2014 si in scurt timp s-a extins in tara. Momentan 1.300 de voluntari ajuta saptamanal 2.000 de copii din Bucuresti si alte 25 de judete sa AJUNGA MARI.

Pentru a avea un impact durabil pentru viitorul copiilor din centre, e nevoie de tot mai multi voluntari seriosi si implicati.

Voluntarii Ajungem MARI sunt in general liceeni, studenti sau oameni MARI, de la 16 ani in sus, fara limita superioara de varsta, comunicativi, implicati si dornici sa ii ajute intr-adevar pe copii.

Nu este necesara experienta anteriora de predare! Inainte de a participa la activitati, voluntarii merg la traininguri la care invata totce trebuie sa stie pentru interactiunea cu copiii.

Pe parcursul modulelor voluntarii primesc sfaturi de la consilieri educationali si alti voluntari cu experienta.

Proiectul a primit recunoastere inca din primul an si a fost premiat:

– Gala Nationala a Voluntarilor 2014- 3 nominalizari si premiul “Voluntarul Anului in Educatie” pentru fondatorul Ajungem Mari

– Gala Societatii Civile. 2014 – premiul II la sectiunea “Proiecte de voluntariat”

– Gala Nationala a Voluntarilor 2015 – premiul pentru “Proiectul Anului in educatie”

– Gala Proiectelor pentru Tineret Timis – premiul pentru “Proiectul anului 2015 in domeniul umanitar si sanatate”

Cum devii voluntar în 3 pași simpli?

Pasul 1: Daca iti doresti sa te implici si ai peste 16 ani, completeaza acest scurt formular online: https://goo.gl/forms/lO4nKoicDxPfM8lw1 iar noi te vom contacta cu pasii de inscriere in august, cand facem inscrieri pentru un nou modul de voluntariat.

*Mai primim inscrieri la voluntariat DOAR pentru urmatoarele judete: Harghita, Vaslui, Botosani, si Hunedoara (Deva si Valea Jiului) pana pe 20 aprilie – Va vom contacta dupa ce completati acest formular de inscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1ZNiH90ynCQ4Q_fE0XsI6AHETzgN6FMYiwBNAGAhVFfr6dg/viewform?c=0&w=1 .

 

_____________________________________________
Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte judeţe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Constanța, Galați, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

Ne propunem să incepem activitatea și în județele Bistrița Năsăud, Botoșani, Gorj, Ialomița, Sălaj, Vaslui, unde căutăm voluntari și coordonatori voluntari care să demareze și să gestioneze proiectul și activitatea voluntarilor.

Căutam coordonatori și în Brăila, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sibiu și Vâlcea care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Ei vor dedica 4-5 ore săptămânal tot în regim de voluntariat. Cei interesaţi sa devina coordonatori pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii: http://goo.gl/7mqwzV.

 

 

Ce faci ca voluntar?

Mergi saptamanal in centre, chiar si in weekend, pentru trei ore in care le predai copiilor prin metode interactive, ii incurajezi si motivezi sa ajungă MARI. 

Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!”:

  • mergi saptamanal doar trei ore la copii si ii inveti ce te pasioneaza pe tine! (de la engleza la astronomie, de la matematica la muzica, ei vor primi orice informatie daca e prezentata distractiv)
  • te JOCI (ii invatam prin jocuri creative -> le vei descoperi si tu la training si suntem aici sa iti dam idei in continuare) 
  • ii incurajezi la joaca sau la teme 
  • ii inveti sa lucreze impreuna in echipa si sa isi respecte colegii
  • le oferi zambete si imbratisari (iar ei si mai si!!)

Dacă te înscrii în proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!” poti participa și la proiectele “Explorator pentru o zi” si “Indrazneste sa visezi”, prin care: 

  • ii insotesti pe copii la teatru, muzee, spectacole
  • le raspunzi copiilor la intrebarile cu  “De ce..?” la care copiii nu au de la cine sa primeasca raspuns.
  • le arati  diverse locuri de munca, fabrici si companii ca ei sa descopere ce le place, la ce sunt buni si ce pot deveni 

 

Ce am facut pana acum?

Proiectul este structurat pe module de voluntariat si organizam de fiecare data noi inscrieri si traininguri pentru a-i putea ajuta pe copii pe termen lung si a obtine rezultate vizibile:

Modulul 1 – Proiectul a demarat in Bucuresti in vara 2014 cu 70 de voluntari care au ajutat 150 de copii,

Modulul 2 – in toamna 2014 au fost 160 de voluntari si 300 de copii in Bucuresti,

Modulul 3 – primavara 2015 – 360 de voluntari si 700 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis,

Modulul 4 – vara 2015 – 350 de voluntari si 750 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis si Buzau,

Modulul 5 – toamna 2015 – 550 de voluntari si 1.000 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis, Buzau, Braila, Brasov, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea, Alba, Arad. 

Modulul 6 – primavara 2016 – 1.300 de voluntari si 2.000 de copii din Bucuresti si Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Modulul 7 – vara 2016 – 850 de voluntari si 1.500 de copii din Bucuresti si Alba, Arad, Arges, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vrancea. 

Urmatorul modul va avea loc in perioada martie – septembrie 2017, iar voluntarii se pot inscrie completand formularul online: https://goo.gl/forms/1U894xSmu5wL9ql02.

Proiectul se extinde in tara pe masura ce gasim in fiecare judet coordonatori implicati, gata sa ofere 4-5 ore saptamanal pentru organizarea proiectului. Detalii despre atributiile coordonatorului local, aici -> http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/

 

Te asteptam in echipa!

Proiectul se desfasoara pe module, dar startul depinde de data incheierii procedurilor de colaborare cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului in fiecare judet.

Momentan asteptam inscrieri la voluntariat pentru modulul de primavara (martie-septembrie) pana pe 10 februarie.

Pentru alte orase in afara celor mentionate mai sus va rugam sa ne contactati cat mai curand pentru a demara activitatea. Avem nevoie de voluntari implicati care sa fie dispusi sa coordoneze programul de voluntariat din orasul lor. Mai multe detalii despre activitatea de coordonator gasiti aici: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/.

Daca ai intrebari nu ezita sa ne scrii pe mail la office@ajungemmari.ro sau pe Facebook si iti vom raspunde cu mare drag!

Poti citi pe pagina noastra de Facebook povestile voluntarilor de la orele cu copiii – http://on.fb.me/1sZiI70

Vino sa ne cunoastem si sa povestim despre cat de mare e satisfactia atunci cand vezi cu ochiul liber cu schimbi ceva in vietile copiilor!

“Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e cea mai frumoasa provocare pentru ca le transmiti copiilor cunostintele tale, valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si ii motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti pentru ca te incarci cu multa energie, iar copiii ne dau adesea lectii suprinzatoare” spun voluntarii Ajungem Mari.

To Top