Devino voluntar

Proiectul a demarat in Bucuresti in vara 2014 si in scurt timp s-a extins in tara. Momentan 1.300 de voluntari ajuta saptamanal 2.000 de copii din Bucuresti si alte 25 de judete sa AJUNGA MARI.

Pentru a avea un impact durabil pentru viitorul copiilor din centre, e nevoie de tot mai multi voluntari seriosi si implicati.

Voluntarii Ajungem MARI sunt in general liceeni, studenti sau oameni MARI, de la 15 ani in sus, fara limita superioara de varsta, comunicativi, implicati si dornici sa ii ajute intr-adevar pe copii.

Nu este necesara experienta anteriora de predare! Inainte de a participa la activitati, voluntarii merg la traininguri la care invata totce trebuie sa stie pentru interactiunea cu copiii.

Pe parcursul modulelor voluntarii primesc sfaturi de la consilieri educationali si alti voluntari cu experienta.

Proiectul a primit recunoastere inca din primul an si a fost premiat:

– Gala Nationala a Voluntarilor 2014- 3 nominalizari si premiul “Voluntarul Anului in Educatie” pentru fondatorul Ajungem Mari

– Gala Societatii Civile. 2014 – premiul II la sectiunea “Proiecte de voluntariat”

– Gala Nationala a Voluntarilor 2015 – premiul pentru “Proiectul Anului in educatie”

– Gala Proiectelor pentru Tineret Timis – premiul pentru “Proiectul anului 2015 in domeniul umanitar si sanatate”

Cum devii voluntar în 3 pași simpli?

Pasul 1: Completează acest formular online: http://goo.gl/forms/0jco9Odwvk.

Pasul 2:  Validează-ți înscrierea trimițând CV-ul și fotografia ta la  la adresa de mail voluntar@ajungemmari.ro.

ATENTIE! Te rugam sa scrii la subiect: CV-Nume-Prenume-Judet si la fel sa denumesti si fisierele cu CV-ul si fotografia: CV-Nume-Prenume-Judet.

Pasul 3: Participă la training.

Înainte de a începe activitățile la copii urmează să te chemăm la un training de formare în județul tău, susținut de un trainer Ajungem MARI din echipa de la București. Trainingul va dura 8 ore și va avea loc într-o zi de weekend, în funcție de cât de repede vom strânge echipa de voluntari pentru orașul tău.

Asteptam cu nerabdare aplicatiile voastre pana pe 13 iunie pentru judetele: Bucuresti, Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Pentru judetele Alba, Brasov, Braila, Buzau, Dambovita, Hunedoara, Valcea, Ilfov avem nevoie de un coordonataor implicat gata sa ofere 4-5 ore saptamanal pentru organizarea proiectului. 

Detalii despre atributiile coordonatorului local, aici – http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/.

 

Miruna & jele Col 1

Ce faci ca voluntar?

Ai doua optiuni: sa mergi saptamanal in centre, chiar si in weekend, pentru doua ore in care sa le predai copiilor prin metode interactive, sau sa ii insotesti pe copii in explorarea orasului si orientarea profesionala. 

Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!”:

  • mergi saptamanal doar doua ore la copii si ii inveti ce te pasioneaza pe tine! (de la engleza la astronomie, de la matematica la muzica, ei vor primi orice informatie daca e prezentata distractiv)
  • te JOCI (ii invatam prin jocuri creative -> le vei descoperi si tu la training si suntem aici sa iti dam idei in continuare) 
  • ii incurajezi la joaca sau la teme 
  • ii inveti sa lucreze impreuna in echipa si sa isi respecte colegii
  • le oferi zambete si imbratisari (iar ei si mai si!!)

Prin proiectele “Explorator pentru o zi” si “Indrazneste sa visezi”:

  • ii insotesti pe copii la teatru, muzee, spectacole
  • le raspunzi copiilor la intrebarile cu  “De ce..?” la care copiii nu au de la cine sa primeasca raspuns.
  • le arati  diverse locuri de munca, fabrici si companii ca ei sa descopere ce le place, la ce sunt buni si ce pot deveni 

 

Ce am facut pana acum?

Proiectul este structurat pe module de voluntariat si organizam de fiecare data noi inscrieri si traininguri pentru a-i putea ajuta pe copii pe termen lung si a obtine rezultate vizibile:

Modulul 1 – Proiectul a demarat in Bucuresti in vara 2014 cu 70 de voluntari care au ajutat 150 de copii,

Modulul 2 – in toamna 2014 au fost 160 de voluntari si 300 de copii in Bucuresti,

Modulul 3 – primavara 2015 – 360 de voluntari si 700 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis,

Modulul 4 – vara 2015 – 350 de voluntari si 750 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis si Buzau,

Modulul 5 – toamna 2015 – 550 de voluntari si 1000 de copii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis, Buzau, Braila, Brasov, Prahova, Sibiu, Suceava, Valcea, Alba, Arad. 

Modulul 6 – primavara 2016 – 1.300 de voluntari si 2.000 de copii din Bucuresti si Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Proiectul se extinde in tara pe masura ce gasim in fiecare judet coordonatori implicati, gata sa ofere 4-5 ore saptamanal pentru organizarea proiectului. Detalii despre atributiile coordonatorului local, aici -> http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/

 

Te asteptam in echipa!

Proiectul se desfasoara pe module, dar startul depinde de data incheierii procedurilor de colaborare cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului in fiecare judet.

Momentan asteptam inscrieri la voluntariat pentru modulul de vara (iunie-septembrie) pana pe 20 iunie.

Pentru alte orase in afara celor mentionate mai sus va rugam sa ne contactati cat mai curand pentru a demara activitatea. Avem nevoie de voluntari implicati care sa fie dispusi sa coordoneze programul de voluntariat din orasul lor. Mai multe detalii despre activitatea de coordonator gasiti aici: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-coordonator-in-orasul-tau/.

Daca ai intrebari despre cum e sa fii voluntar, nu ezita sa discuti cu voluntarii nostri cu experienta! Scrie-ne pe mail la office@ajungemmari.ro sau pe Facebook si iti vom raspunde cu mare drag!

Poti citi pe pagina noastra de Facebook povestile voluntarilor de la orele cu copiii – http://on.fb.me/1sZiI70

Vino sa ne cunoastem si sa povestim despre cat de mare e satisfactia atunci cand vezi cu ochiul liber cu schimbi ceva in vietile copiilor!

“Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e cea mai frumoasa provocare pentru ca le transmiti copiilor cunostintele tale, valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si ii motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti pentru ca te incarci cu multa energie, iar copiii ne dau adesea lectii suprinzatoare” spun voluntarii Ajungem Mari.

To Top